Кметът Мелемов: „Само образованият човек със свободна воля и дух е гаранция за просперитета на нашата нация”

Изображение 1 от 4

    С тържествен концерт на Трио „Тенорите” , смолянчани отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Талантливите изпълнители бяха аплодирани от публиката по време на концерта, който се проведе в театъра. Тържеството започна с химна на братята Кирил и Методий „Върви, народе възродени”.
    "Скъпи дейци на културата и просветата. Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с най-светлия български празник, празник на нашата просвета, култура и писменост. Изказвам своята благодарност и уважение за това, което правите, защото децата са нашия капитал. Радвам се, че обществото и нашите политици узряха за това да поставят образованието и културата като приоритет на нашата нация. В Община Смолян полагаме много усилия и се стараем да създадем условия в детските градини, училищата, културните институции и спортните обекти, за да могат нашите деца да растат свободни, силни и образовани, защото само образования човек със свободна воля и дух е гаранция за просперитета на нашата нация”, каза в словото си пред просветните и културни дейци кметът Николай Мелемов.
    Той посочи, че не случайно в тежките исторически моменти точно образованието, училището и науката са помогнали на нацията ни да се съхрани и оцелее през вековете. Кметът на Смолян отправи най-топли пожелания за здраве и бъдещи успехи на просветните дейци, а на младите хора да помнят своя език и род, за да може българския народ да върви възроден към светли европейски бъднини.
    След това секретарят на община Смолян Момчил Николов обяви Годишните награди на община Смолян за 2017 г. , които градоначалникът връчи на 20 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини