Мая Манолова: Детската бедност смазва

Питайте родителите защо кръстиха внучето ми Максим, но със сигурност има връзка между неговото и моето има, обяви омбудсманът Мая Манолова пред bTV. "Уважавам поколението на дъщеря ми, за да им се бъркам. Най-важното е моят внук да знае, че има права и те са защитени. Това обаче важи и за всички деца, защото не всяка от тях има баба правозащитник", продължи Манолова. "Има толкова много закони за децата, които не се спазват. Например, правото им на мнение по важни въпроси, които засягат и тях", посочи омбудсманът. 

Детската бедност е най-страшното нещо. Не съм видяла богато дете на бедни родители. Смазващо е, с това е свързано и ранното отпадане от училище. Те плащат и цената на скандалите в семейството, раздорите на издръжка, право на виждане, каза Манолова.

Трябва да върнем уважението в училители, за да решим проблемите с побоищата в клас. Това са хората, които по-дълго от нас са с децата. Заплащането няма да промени това, въпреки че е важно. Основният проблем идва от семейството и как се възпитават децата там", каза още Мая Манолова. 

Източник: standartnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини