12 °C

Ексцентричната комедия "Хипопотам" по Стивън Фрай (трейлър)

Роджър Алам играе поет, здраво свързан с уискито в тази ексцентричната комедия "Хипопотам" по романа от 1994 г. на Стивън Фрай. Това е първата филмова адаптация на Стивън Фрай като романист. Иначе го познаваме като британски актьор, комик, журналист, писател, поет, режисьор, сценарист и драматург. 

Тед Уолъс - поетът в "Хипопотам", достига до позициятз на "уискито в журналистиката" -  театрален критик. Това е горивото, което задвижва филма - Тед има умения и гъвкавост на усърден учен.  Към това се добавя богатият му сочен начин на изразяване, субтитри на други езици би било предизвикателство. 

Тед е освободен от работата си за вестника светкавично след скандал. Той получава почти толкова бързо, необичайно и много доходоносно бизнес предложение от дъщерята на бившата му приятелка. Джейн (Емили Берингтън) твърди, че се е излекувала от левкемия, докато била в имението на чичо си, стар приятел на Тед. Тя иска той да разследва "чудото". Той намира идеята за абсурдна, но би било трудно да се намери безработен писател, особено с вкус към шотландския малц, който може да устои на заплата от 100 000 лири.

В имението Суафърд на лорд и лейди Лоуган Тед намира стария си приятел Майкъл не особено щастлив да го види. Съпругата му Ан (Фиона Шоу), обаче го посреща топло и доверява на Тед, че е загрижена за поведението на по-малкия си син Дейвид (Томи Найт).

За голям ужас на Тед, сексапилният тийнейджър се мисли за поет и, по-лошо - за притежател на талантлива душа.
Романтичната представа за писането като израз на чист дух, застъпвана от тийна се сблъсква с мнението на поета, който не е написал стихотворение от близо 30 години. Той настоява, че литературното произведение е резултат на не само вдъхновение, но и на упорита работа. Сценарият кристализира тази идея ефективно между занимания като празни приказки, прекъсване на фелацио и контузия на кон.

Между срещите за пиене и разговорите по Skype с Джейн, Тед провежда нелепото си разследване. Той проследява истории за лечебното докосване на Дейвид като противоотрова за астмата на майка му, ангината на Оливър и дори загадъчното заболяване на кон. На фона на няколко добре подбрани песни на Луис Армстронг...


Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини