81-годишен художник от Бодрово откри първата си самостоятелна изложба

    81-годишен художник от димитровградското село Бодрово откри първата си самостоятелна изложба в зала "Асен Крайшников" снощи. Тя е под надслов "Изкуството на 20 и 21 век". Тошо Карагочев от дълги години се занимава с рисуване и скулптура, изработвал е музикални инструменти, украшения и др. Рисува и реставрира икони. Откритата снощи изложба е по инициатива на близките на твореца. Да поздравят автора в залата бяха семейството му, приятели и творци от Димитровград. 

    Тошо  Карагочев е наследил таланта от своя баща, но не успява да завърши художествено училище поради липса на средства. Учи се от пловдивски художници на тънкостите в този занаят, завършва школа по рисуване. В годините не спира да се образова сам - чете специализирана литература, любимо му е творчеството на италианските художници. 

    "Тошо Карагочев е пример за това как един самороден талант може да постигне забележителни успехи като се самообразова и развива", сподели при откриването на изложбата Анелия Радева от КДК. За работата му като творец говори и шефът на комисията по култура към Общинския съвет Гроздан Грозев.

    Изложбата съдържа 30 картини. Тя може да бъде разгледана в зала "Асен Крайшников" до КДК до 25 юни.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини