Близо 3000 лева събраха благотворителният концерт и базар в помощ на Атанаска в Пловдив

    2971 лева и 93 стотинки е точната сума, събрана снощи от благотворителния концерт, базар и дарителски кутии в Пловдив. Акцията беше организирана от Инициативния комитет „Да помогнем на Атанаска” и доброволци. Каузата в помощ на Атанаска Тарашева събра хора с добри сърца, готови да дарят средства, труд, личното си време, за да може младото момиче час по-скоро да замине на лечение във Франция.

    Базарът и дарителските кутии привличаха погледите на пловдивчани на главната улица пред  Драматичния театър. Връстнички на Атанаска в народни носии приканваха за дарения. И пловдивчани отвориха сърцата си.

    Хората изпълниха залата на Драматичния театър в Пловдив. В концерта участваха Орхан Мурад и други зведи на попфолка, Формация Паскалев - Пловдив, оркестър Наздравица, Танцов клуб "Антерия" - Пловдив. Благодарим им за тяхната съпричастност. Благодарим на зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, на директора на Драматичния театър Кръстьо Кръстев, който предостави залата за да се осъществи тази инициатива. Трогателен е жестът на игумена на Бачковския манастир Архимандрит Симон, който изпрати осветена икона с благопожелания и благословия за Атанаска. Благодарим на кмета на Забърдо Валентин Черпоков, който донесе иконата и дари средста. Благодарим и на кмета на Девин Красимир Даскалов, който беше в залата и подкрепя нашите усилия.

    Инициативите в помощ на Атанаска продължават. Младото момиче се бори с хъс със Саркома на Юинг и мечтае да замине за клиниката във Франция. Само за изследванията там обаче са нужни над 32 000 лева. Бъдете съпричастни, дарете и вие, за да сбъднем тами мечта!

    Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, Експрес банк, Альоша Тарашев - баща

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини