Най-великият филм на всички времена - класация

"Кръстникът" е най-великият филм на всички времена, според класация на Empire. Филмът на Франсис Форд Копола от 1972 год. е класиран вследствие мащабно допитване на списанието, пише Daily Mail .

"Кръстникът" е по мотиви от романа на Марио Пузо и разказва нюйоркската фамилия Карлеоне от сицилианската мафия. Филмът е първа част от трилогията на Копола за американската мафия.

Втори в класацията е вторият филм от "Междузвездни войни" от 1980 г.  "Епизод 5: Империята отвръща на удара"

Третото място е за по-нов филм - "Тъмният рицар" на Кристофър Нолан от 2008 г , който взе Оскар с Хийт Лейджър като Жокера.

"La La Land" с Райън Гослинг и Ема Стоун е на 62 позиция от 100-те филма в класацията, по-малко от шест месеца след излизането му по кината.

"Кръстникът II" е на 12-та позиция. Други по-стари хитове като "Казабланка", "Полет над кукувиче гнездо" и "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро също продължават да са сред любимите на киноманите. Но цялата класация ще бъде публикувана през следващите дни в Empire.

Ето и ТОП 10 

"Кръстникът"

"Междузвездни войни Епизод 5 - Империята отвръща на удара"

"Тъмният рицар"

"Бягство от Шоушенк"

"Криминале" на Куентин Тарантино,

„Добри момчета“ - отново за мафията, биографичен криминален филм от 1990 г. на Мартин Скорсезе

"Индиана Джоунс: Търсене на загубения кивот"

"Челюсти"

"Междузвездни войни"

"Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена".

Класацията е съставена на база резултатите от допитване до 20 хиляди читатели на списанието, което е тематично - за кино, ТВ и игри. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини