Купата на Хасково от „Вълшебен свят“ замина за Търново, най-добър солист е Петра Недялкова

    Много емоция, много красота и много вдъхновение затвориха снощи 11-тото поред издание на Международния фестивал „ Вълшебен свята“, на който три дни домакинства Хасково.

    Близо 3000 участници и над 900 изпълнения радваха очите и сърцата на ценителите.

    Най-добрите 15 изпълнения в категория групи и формации от различните стилове участваха на Бест гала концерта снощи на сцената на читалище “Заря“ . Бяха раздадени и специалните награди.

    Три годишната Аделина Господинова получи наградата и силните аплодисменти от почитателите си, като най-малкия участник във вълшебния свят на танците в Хасково.

    За втора поредна година голямата награда за солист остава в Хасково при Петра Недялкова от „Тангра“. Ивет Иванова от “Рона“ се нареди втора при соловите изпълнители, тя беше оценена много високо от журито и получи една от раздадените по времето на Фестивала 70 стипендии. След момичетата, достойно соло в ТОП 3 и е варненецът Керан Костадинов от “Кик Болеслав”. Заедно с Неда Танева той обаче се окичи със златото при дуетите. Талантливата Ивет Иванова и рускинята Анастасия Лукина станаха втори, трети са Гергана Манолова и Моника Демирева от “Тангра”.

    Купата на кмета на Хасково, която връчи заместник-кметът на Милена Трендафилова, замина за Велико Търново и ще краси витрината с награди на балет “Зоки“. „Надявам се че Хасково ще остане в сърцата ви и ще има там сериозно място“, каза заместник-кметицата при връчването на купата. Милена Трендафилова отбеляза и огромната заслуга, за да се случва танцовия фестивал в Хасково на директора на  форума Милена Налбантова и й благодари за реализацията му.

    За педагог на фестивала с аплаузи беше обявена Дорина Инджова-ръководител на формация „Тангра“ от Хасково, а с категоричните гласове на журито за  хореограф беше посочена ръководителката на СК “Рона“ Милена Налбантова. Тя получава за втора поредна година сериозното признание за труда, който полага в залата заедно със своите балерини. Днешният ръководител е в състава на  „Рона“ от три годишна покрай своята майка Росица Налбантова, която е създател на формацията и неин дългогодишен хореограф. Милена Налбантова я наследява след кончината й и доразвива формацията с цялата си любов и признателност към основоположника на танцовата магия в „Рона“.

    11-тото издание на „Вълшебен свят“ е вече в историята, вълшебството обаче продължава в очите на децата от танцовите школи, в усилията на техните ръководители и в красотата, която те ще продължават да раздават на своята публика, в очакване на 12-тия фестивал догодина в Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини