Google събра най-голямата модна колекция на планетата

Най-новият проект на Google може би е най-широко достъпната и богата модна колекция на планетата. Всичко, което Ви е нужно, за да я разгледате, е интернет връзка, пише Quartz.

"We Wear Culture” е съвместен проект на Google и над 180 музеи, училища, модни институции и други организации от всички части на света. Той е част от платформата Google Arts & Culture, която дигитализира световните културни съкровища. „We Wear Culture” функционира като гид из архив от около 30 хил. модни произведения, който поставя „три хилядолетия мода на върха на пръстите ви“, посочват от Google.

Но това не е просто база от данни. Google е работила с куратори за създаването на повече от 450 изложби по различни теми. Всичко това прави уебсайта изключително развлекателен, образователен портал, който е пълен с красиви изображения на всичко – от модерно японско ежедневно облекло до дрехи, носени във Версайския дворец.

Уебсайтът използва различни формати, чрез които позволява на потребителите да разглеждат обектите. Интерактивно видео за модел на Коко Шанел накратко разкрива историята на дрехата и разказва за това как Шанел е превърнала малката черна рокля в нещо, което фигурира в гардероба на всяка жена.

Друга секция пък позволява да разглеждате моделите в изключителни детайли, благодарение на високата резолюция на снимките.

"Искахме да покажем, че модата е много повече от това какво носите, че има история зад нея, че има хора зад нея, има влияния от изкуството, от музиката, от културата“, коментира Кейт Лаутербах, програмен мениджър на Google Arts & Culture. 

Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини