Кметът Мелемов: След обединението на трите селища преди 57 години се получава Смолян - най-красивият град в България

Изображение 1 от 3

    Кметът Николай Мелемов поздрави гражданите и гостите на Смолян по повод днешния празник на обединения град. „На 18 юни, преди  57 години, три селища се обединяват и в резултат на това се получава  най-красивият град в България – Смолян. Той е такъв, защото  всеки град е отражение на неговите жители, а смолянчани са добри и топли хора”, посочи в словото си Мелемов. Той пожела на всички много здраве и всеки следващ ден да бъде по-добър от предходния, както и в града да се раждат повече деца, защото те са бъдещето на Смолян. Кметът награди малчуганите, които участваха днес във велосипедното  състезание. 28 деца от 4 до 14-годишна възраст, разделени в 5 възрастови групи, получиха за участието си от Мелемов медали и шоколади.

    Старт на велосипедното състезание, организирано от община Смолян, даде секретарят Момчил Николов. Публиката аплодираше и насърчаваше децата, които се състезаваха с много хъс за победа. Проявите днес започнаха с концерт на Общинския духов оркестър.

    Програмата за празника продължи с концерт „Защо обичаме Смолян“ . В него участваха  Младежка доброволческа организация „Чисти сърца“, Вокална група „Ро войс“, танцови формации „Зареница“ и „Най“ при „Христо Ботев“, Детска вокална група „Приятели“ при Обединен детски комплекс – Смолян. Младите таланти заслужиха аплодисментите на публиката за прекрасните си артистични изпълнения.

    Днес от 17.00 часа на пл. „Свобода” – Стар център, проявите завършиха с концерт на Общински духов оркестър.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини