12 °C

Тестват единната спасителна система при тунела в Устово

Полицаи, пожарникари, спешни медици и доброволци от БЧК ще разиграят верижна катастрофа, разлив на гориво и наводнение

На 20.06.2017 г. от 10.00 ч. в гр. Смолян, в района на тунела в кв. Устово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, съвместно с РД ПБЗН - Пловдив ще проведат мащабно занятие във връзка с тестването на силите за реагиране на единната спасителна система в гр. Смолян – Пожарна, Полиция, Бърза помощ и БЧК-Смолян.

Ще бъдат разиграни следните три ситуации: верижна катастрофа с пострадали и пожар в автомобил; разлив на гориво на пътното платно от цистерна на неизвестно вещество и преливане на коритото на река и наводнение в производствена сграда. Екипи на полиция, пожарна, ЦСМП, както и БЧК в областния град ще тестват силите си при овладяване на трите ситуации, а младежите от Младежки доброволен отряд към пожарната ще съдействат при инсценирането на ситуациите.

Гости на мероприятието ще бъдат директорите на съседните РД ПБЗН – Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Благоевград, гости от ГД ПБЗН, както идиректора на дирекция „ОД“ при ГД ПБЗН Красимир Шотаров.


Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини