Тестват единната спасителна система при тунела в Устово

Изображение 1 от 2

    Полицаи, пожарникари, спешни медици и доброволци от БЧК ще разиграят верижна катастрофа, разлив на гориво и наводнение

    На 20.06.2017 г. от 10.00 ч. в гр. Смолян, в района на тунела в кв. Устово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, съвместно с РД ПБЗН - Пловдив ще проведат мащабно занятие във връзка с тестването на силите за реагиране на единната спасителна система в гр. Смолян – Пожарна, Полиция, Бърза помощ и БЧК-Смолян.

    Ще бъдат разиграни следните три ситуации: верижна катастрофа с пострадали и пожар в автомобил; разлив на гориво на пътното платно от цистерна на неизвестно вещество и преливане на коритото на река и наводнение в производствена сграда. Екипи на полиция, пожарна, ЦСМП, както и БЧК в областния град ще тестват силите си при овладяване на трите ситуации, а младежите от Младежки доброволен отряд към пожарната ще съдействат при инсценирането на ситуациите.

    Гости на мероприятието ще бъдат директорите на съседните РД ПБЗН – Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Благоевград, гости от ГД ПБЗН, както идиректора на дирекция „ОД“ при ГД ПБЗН Красимир Шотаров.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини