14-годишните момчета на волейболния „Родопа” излизат в шампионска битка днес. Да ги подкрепим!

Изображение 1 от 2

    Отборите на „Арда” - Кърджали, „Виктория Волей” - Пловдив, „Родопа” - Смолян и ЦСКА оформиха финалната четворка на държавните финали по волейбол за момчета до 14 години, които се провеждат в Спортната зала в Смолян.

    До този развой се стигна след изиграване на мачовете от груповата фаза на турнира. В предварителна група А първенец стана тимът на „Арда”, който завърши с три победи и актив от 8 точки. В последния ден кърджалийци надиграха след петгеймова битка „Левски” с 3:2 и спечелиха първото място и място на полуфинали. Втори с наредиха представителите на „Виктория Волей”, които постигнаха успех над „Пирин” с 3:0 и също продължават напред. Трети са волейболистите на Разлог, които ще спорят за пето място. На четвърта позиция останаха представителите на „Левски” - София, които ще играят за седмо място в крайното класиране.

    В предварителна група Б интригата бе голяма, като в последния ден имаше два изключително оспорвани мача за разпределение на местата. Домакините от Смолян спечелиха първата позиция, след като надиграха в директен спор за челото ЦСКА с 3:2 гейма. Така те завършикаха като първенец, а „червените“ останаха на второ място в групата, като двата тима се класираха за полуфиналите. Волейболистите на ЦСКА завършиха ва втора позиция в група Б. Трети в групата са волейболистите на ВА „Стойчев-Казийски”, които също в пряк двубой надиграха „Сливен” с 3:2 гейма. Така столичани ще играят за пето място, а сливналии ще спорят за седмата позиция в крайното класиране.

    Така първият полуфинал от надпреварата ще противопостави „Арда” и ЦСКА, а двубоят е на днес от 15:00 ч.

    Във вторият полуфинал едни срещу друг ще застанат волейболистите на „Родопа” и „Виктория Волей”, а мачът е от 17:00 ч.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини