Кметът Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Ергани

Кметът Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Дипмоматът определи визитата си като опознавателна, тъй като е встъпил в новата си длъжност на 30 януари т.г. Ергани посочи, че е необходимо да се  даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират.Кметът Мелемов обясни на Генералния консул, че поддържаме много добри  ползотворни контакти и сътрудничество с побратимените ни градове – Ялова и Пендик.

Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за  облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.

Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи“ – каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини