12 °C

Смолянски художници дариха творби, за да подкрепят Атанаска в битката й със Саркома на Юинг

12 картини, една дърворезба и пано дариха смолянски художници в подкрепа на кампанията за Атанаска Тарашева. На търга в Девин се предлагаха и два гоблена. Единият от тях дело на девинчанката Ивелина Чаушева веднага бе откупен от кмета на Девин Красимир Даскалов. Творби от търга купиха още депутатът д-р Даниела Дариткова, шефът на ОбС – Чепеларе Руси Чаушев и собственика на елитния хотел „Персенк“ в Девин Николай Иванов.

Останалите картини очакват своите собственици. Сред тях са творби на Румен Найденов, Иван Пеев, Елена Мирчева - Хелън, Стефан Данчев, Живка Кисьова, Галина Ганова, Георги Стойков, Гергана Христозова, Иванка Дерекьовска, Станка Денева и други именити художници от Смолян.

5 фотографии, запечатали прекрасната българска природа, предостави Александър Караджов.

Благодарим им за огромния жест! Желаем им успех, здраве и благополучие!

За повече информация за картините, техните автори и тяхната цена можете да се свържете с организаторите на фейсбук страницата „В подкрепа на Атанаска Тарашева“ – https://web.facebook.com/a.tarasheva/?fref=ts

„Всички болни деца, пациенти, надявам се да имат много по-голямо доверие на българската медицина и българската здравна система, за да може своевремнно да получават тази грижа, която наистина ще им даде шанс за живот. Това ще е пък и моята мисия като председател на комисията по здравеопазването в НС. Важна е благотворителността, но пък и доверието в системата трябва да е налично, за да може пациентите да имат сигурност и гаранция, за това че могат да разчитат на българската здравна система“, апелира депутатът д-р Даниела Дариткова.

Дарителската кампания продължава.

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, SG Експресбанк,
титуляр Альоша Тарашев – баща


Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини