След наша публикация: Стартира акция за премахване на старите коли в Димитровград

    Мащабна кампания за премахване на старите автомобили в Димитровград обявиха днес от Общината. От там посочват, че тя е резултат от публикации в медиите. Миналата седмица Dimitrovgrad.bgvesti.net даде гласност на проблема в свой материал от 14 юни. В него се посочва какви мерки следва да бъдат взети за разчистване на возилата, излезли от употреба.

    Днес стана ясно, че от 1 юли тази година в рамките на три месеца, комисията от Общината ще обхожда улици, междублокови пространства и други обществени зони, където има изоставени стари коли. След 01 октомври 2017г. въпросните возила ще бъдат репатрирани на специален  паркинг. Ако в този период не бъдат потърсени старите коли, те ще бъдат предавани за разкомплектоване, допълват от Общината.

    От администрацията посочват, че подобни проверки за начилие на стари автомобили се извършват периодично, като се издирват собствениците на колите. Комисия от специалисти и била назначена със заповед на кмета Иво Димов през май миналата година. При огледите  на всеки такъв автомобил се залепя  уведомяващ стикер, с който в тримесечен срок се задължава собственика да освободи заеманото място, като го премести на собствен терен или в център за разкомплектоване.

    От кметството се надяват и на съдействие от гражданите за по-ефективна работа на комисията и ангажираните с проблема. Помощ ще се търси и при издирване на собствениците на автомобили извън движение.  

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ti
      titi
      5 -3
      18:38, 19 юни 2017
      Похвално за Общината, щом разбераха че има проблем веднага се активизираха да са в полза на гражданите, БРАВО!!! Пишете и за резултатите от проверките, колко коли са маркирани и в последствие колко са премахнати!
      • Ма
        Мая
        2 -2
        20:30, 19 юни 2017
        Да почакаме с хвалбите към местната власт, нека първо си свършат работата, щото да не е пак прах в очите на хората!
      • Гр
        Гражданин
        1 0
        16:06, 20 юни 2017
        Зад блок 38 на бул Т.С.Раковски има опел фронтера който не е мърдан с години.Между блоковете има паркиран фиат върху зелените площи,който също стои от много време
    • 2
      Ел
      Елена
      4 0
      20:23, 19 юни 2017
      В междублоково пространство на ул.Сливница между блокове 5 и 7, има от 10г един бял бус, в него вече са порастнали дървета. Моля ви, махнете го!
    • 3
      Бо
      Бойко
      2 0
      06:59, 20 юни 2017
      Зад блок 2 на ул. Беласица има Рено Лагуна с транзитен номер вече повече от 2 години,само го местят за да не бие на очи явно.
    • 4
      Ri
      riko
      3 0
      09:58, 20 юни 2017
      Тази незаконно стояща там кола е на един полицай, тя гие там от години и човека, който трябва да спазва законите и реда го нарушава най безцеремонно.
    • 5
      Го
      Гост
      4 0
      11:30, 20 юни 2017
      Здравейте на Ул.Хан Аспарух също има две Бмв-та и един бял бус изоставени,постоянно улицата е в масла и гуми за боклука,гледката е доста грозна.
    • 6
      Гр
      Гражданин
      1 0
      16:35, 20 юни 2017
      Зад блок 38 на бул Т.С.Раковски има опел фронтера който не е мърдан с години.Между блоковете има паркиран фиат върху зелените площи,който също стои от много време
    Последни новини