20 °C

След наша публикация: Стартира акция за премахване на старите коли в Димитровград

Мащабна кампания за премахване на старите автомобили в Димитровград обявиха днес от Общината. От там посочват, че тя е резултат от публикации в медиите. Миналата седмица Dimitrovgrad.bgvesti.net даде гласност на проблема в свой материал от 14 юни. В него се посочва какви мерки следва да бъдат взети за разчистване на возилата, излезли от употреба.

Днес стана ясно, че от 1 юли тази година в рамките на три месеца, комисията от Общината ще обхожда улици, междублокови пространства и други обществени зони, където има изоставени стари коли. След 01 октомври 2017г. въпросните возила ще бъдат репатрирани на специален  паркинг. Ако в този период не бъдат потърсени старите коли, те ще бъдат предавани за разкомплектоване, допълват от Общината.

От администрацията посочват, че подобни проверки за начилие на стари автомобили се извършват периодично, като се издирват собствениците на колите. Комисия от специалисти и била назначена със заповед на кмета Иво Димов през май миналата година. При огледите  на всеки такъв автомобил се залепя  уведомяващ стикер, с който в тримесечен срок се задължава собственика да освободи заеманото място, като го премести на собствен терен или в център за разкомплектоване.

От кметството се надяват и на съдействие от гражданите за по-ефективна работа на комисията и ангажираните с проблема. Помощ ще се търси и при издирване на собствениците на автомобили извън движение.  


8 Коментара

Хороскоп за 26.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини