"Киа" излиза на пазара на компактни кросоувъри със "Стоник"

Изображение 1 от 4

    "Киа" пусна първи снимки и малко инфорамация за най-компактния си кросоувър. Моделът "Стоник" е технологичен близнак на "Хюндай Кона".

    Автомобилът попада в най-бързо растящият автомобилен сегмент в Европа, в който годишно се продават по 1.1 млн коли. Очакванията са в следващите три години търсенето дори да се удвои.

    Анализите показват, че компактни кросоувъри си купуват някалко групи клиенти. Около 21% от собствениците на подобни коли идват от по-малки модели (А-сегмент), докато 15 на сто слизат от по-големи (Голф класа).

    "Киа Стоник" ще предлага до двадесет цветови комбинации, включително и двуцветни. Сред бензиновите двигатели ще има типичен представител на даунсайзинга - еднолитров, трицилиндров със 120 конски сили. На разположение ще са още 1.25 и 1.4-литрови атмосферни. Дизелът е 1.6-литров.

    Въпреки компактните си размери автомобилът ще предлага багажен обем от поне 352-литра. Сред системите за сигурност ще присъстват сигнализация за опасно бързо приближаване към предното превозно средство със спирачна функция, сигнализация за кола в мъртвата зона на огледалата, предупреждение за напускане на избраната летна на движение и др.

    "Киа Стоник" ще се предлага със седем години гаранцияи ще е на пазарите в Европа в края на есента.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини