Борисов на срещи с евролидерите и Шойбле

Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои днес и утре в Брюксел. После отива в Берлин.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще приемат заключения, посветени на темите "Сигурност и отбрана", "Работни места, растеж и конкурентоспособност", "Миграция", "Парижкото споразумение за изменението на климата", "Дигитална Европа" и "Външни отношения". 

Европейският съвет ще има заседание и във формат ЕС-27 във връзка с оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз, съобщи пресслужбата на МС.

В петък премиерите на Естония, България и Австрия ще представят официално в Брюксел 18-месечната програма на Съвета на ЕС (1 юли 2017 г. - 31 декември 2018 г.).

Вечерта в петък премиерът Бойко Борисов ще бъде в Берлин, където ще се срещне с представители на Фондацията на семейните предприятия. Акцент на дискусията ще бъдат предимствата на България като инвестиционна дестинация. 

В рамките на посещението си в германската столица министър-председателят Борисов ще разговаря и с федералния министър на финансите Волфганг Шойбле. Може да се очаква, че премиерът ще обсъжда възможността България да се присъедини към ERM II – така наречената „чакалня“ на еврозоната. 

След среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в началото на месеца Борисов заяви, че българското правителство ще продължи активно да работи за влизането на страната ни в ERM II.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини