Хасковските баскетболистки ще мерят сили в Европейска лига

    Женският баскетболен отбор „Хасково 2012“, който записа златен дубъл от Купата на България и шампионата при дамите, направи следващата стъпка в израстването на тима. От вчера официално клубът е част от дамската Източноевропейска баскетболна лига (EEWBL), заяви спортният директор на тима Станислава Станкова. Тя обаче допълни, че ще разкрие повече подробности след среща с представителите на участващите клубове на 17 и 18 юли в Рига.

    Станислава Станкова заяви, че влизането на хасковският тим в Източноевропейска баскетболна лига (EEWBL) е чудесно ново предизвикателство след златния сезон в България. Освен това е и истинска възможност „Хасково 2012“ да премери сили с част от европейския елит. „Очакваме добри игри и баскетболни емоции”, каза още спортният директор.

    Така момичетата на старши треньора Елена Станкова ще мерят сили в международния турнир, лицензиран от ФИБА, който противопоставя тимове от Украйна, Русия, Естония, Полша, Казахстан, Словакия, Беларус, Турция, Литва, Латвия, Швеция, Холандия, а вече и България.

    Участието на БК „Хасково 2012“ в Източно европейска баскетболна лига (EEWBL) няма да попречи на участието в българското първенство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      1234567
      0 -1
      16:48, 23 юни 2017
      Гоше не си в село Стамболийски бе брато,Гоше ти като какъв вземаш отношение?
    Последни новини