Младежи от Смолян и Кърджали отбелязаха Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици

Изображение 1 от 3

    Доброволците от Превантивно-информационните центрове по наркотични вещества  към общините Смолян и Кърджали обмениха добри практики по метода „Връстници обучават връстници”. Дейностите сред младите хора са свързани с повишаване нивото на здравни знания, умения и нагласи за недопускане и редуциране употребата на наркотични вещества под всякаква форма с цел опазване живота и здравето им. Тийнейджърите са категорични, че е добре в училище да има часове, в които да се разговаря открито по въпросите, свързани с употребата на дрога.
    Поканата за тази среща на нашите доброволци беше отправена от Превантивно-информационния център в Кърджали. Тя започна със запознанство и премина през много игри, свързани с наркотиците, показване на много знания и желание да продължат да се занимават с тази дейност.
    Проявата е посветена на 26 юни, когато се отбелязва Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици. Тази година темата е „Първо слушайте!“.
    Наркоманията става все по масово явление. Тя унищожава щастието и живота на милиони хора по цял свят и всяка година взема значителен брой жертви. Това е болест, която трябва да бъде излекувана още преди да е започнала и чиито лекари сме всички ние.
    Датата 26 юни е ден, в който да се напомни на страните членуващи в ООН, че трябва да се създаде международно общество без наркотици. С отбелязването му се привлича вниманието на хората върху сериозността на проблема. Всеки трябва да бъде информиран, за да може да помисли с какво може да помогне на децата и подрастващите да се предпазят или преодолеят този проблем.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини