Премиерът Борисов открива топлопровода в Девин, датата още не е уточнена

Изображение 1 от 4

    Премиерът Бойко Борисов ще бъде поканен да открие официално топлопровода Беденски бани в Девин, съобщи за СмолянБгвести кметът Красимир Даскалов.

    Планира се това да стане в края на юли или началото на август. „Технически строителството е приключило, в момента сме в кореспонденция с държавните институции и всички инстанции, от които зависи издаването на акта за въвеждане в експлоатация. Нашите намерения са на 25 юли да бъде насрочена Държавна приемателна комисия и да бъде издаден съответния акт. Също така сме в кореспонденция с администрацията на премиера, тъй като смятаме той да бъде поканен при откриването на топлопровода Беденски бани, негова е основната заслуга за да бъде изградено това толкова важно за Девин и общината съоръжение. Както всички знаете по време на правителството „Борисов 2” бяха отпуснати безвъзмездно финансови средства за рехабилитация и реконструкция на топлопровода от Беденски бани, който довежда изключително полезната и лековита минерална вода, благодарение на която Девин се слави като курортен център с национално и международно значение”, каза Даскалов.

    Междувременно за 27 юли е предвидено официалното откриване на най-новото съоръжение в Девин - eдинственият по рода си термален аквапарк. Интензивното строителство на атрактивното съоръжение продължава и в момента. Аквапаркът ще разполага с шест басейна – малък олимпийски с размер 25 на 12 метра, развлекателен басейн, акватоничен, детски, бебешки и ВИП зона с басейн. Отдалеч вече се виждат серпентините на двете пързалки. Предвиждат се и много атракциони за посетителите. Най-голямото предимство е че минерална вода от Беденски бани ще захранва басейните на аквапарка.

    „Благодарим на инвеститора Николай Иванов, който предпочете Девин и вложи тука една солидна сума за изграждането на този атракцион. Той неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на туристите в Девин, също така променя коренно облика на града, надяваме се, че той ще повлече след себе си и други инвеститори имащи намерение вече да установят туристическия си бизнес в Девин”, заяви кметът.
    Новото съоръжение е разположено върху терена, където бяха бившите казарми в Девин. Мястото дълго време стоеше запуснато, а сега се превръща в красиво и модерно съоръжение. Инвеститорът отваря и много нови работни места.
    „Тук ще бъдат разкрити не по малко от 100 работни места, даже в момента в следствие на всичко това, което правим и ние тук от общинска администрация, с довеждането на минералната вода от Беденски бани, видно е как се увеличава потока от туристи, това нас много ни радва, създава обаче няколко проблема, единият от тях е работната ръка, чувства се че имаме липса на бармани, сервитьори, обслужващ персонал”, коментира още Даскалов.

    Кметът се надява с развитието на туризма младите хора да се задържат в града, а защо не и тези, които са заминали да търсят препитание другаде, да се върнат в Девин.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини