Съдът отказа да касира изборите за кмет на Ябълково

    Хасковският администраивен съд отказа да касира изборите в димитровградското село Ябълково. Това става ясно от решението на съдия Ива Байнова. В съдебния акт е потвърдено решението на Общинската избирателна комисия в Димитровград за избор на кмет.

    В частичните избори на 2 юли тази година за селски управник беше избран бизнесменът Костадин Атанасов, издигнат от Инициативен комитет. За него гласуваха 369 избиратели, а за опонента му Вангел Попов от ГЕРБ бюлетина пуснаха 321 човека. Дни преди вота обаче разследващите установиха купуване на гласове и в ареста попадна Велко Велков от селото. По-късно от политическа партия ГЕРБ пуснаха жалба до съда с мотив, че изборите са опорочени, тъй като платеният вот е повлиял на крайния резултат в частичните местни избори.

    В съдебното заседание на 19 юли обаче защитникът на ОИК – Димитровград заяви, че изборният ден е протекъл спокойно, без нарушения и жалби. Заради това от Комисията смятат, че решението им е законосъобразно.

    Хасковският административен съд обаче отхвърля като неоснователно оплакването на жалбоподателя, че купуването на гласове е в подкрепа на избрания кмет, който вече положи клетва. „По изложените съображения, съдът намира за неоснователно и недоказано твърдението, че резултатите от проведените избори за кмет на кметство с.Ябълково са опорочени.“, пише в решението на Темида.

    Решението на Хасковския съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      00
      001
      8 0
      14:52, 27 юли 2017
      Оставете бат. Коста намира. Много ви е страх, че ще управлява кадърен и амбициозен човек.
    • 2
      Гл
      Гласувал
      6 0
      14:57, 27 юли 2017
      След Тракиец и тука ядоха чокъра
    • 3
      69
      69
      7 0
      17:51, 27 юли 2017
      Само , че в с,Тракиец Герб купуваха гласове а полицията ги пазеше. ХАС беше на тяхна страна и пак ядоха чокъра.
    • 4
      Па
      Партия
      3 0
      20:28, 27 юли 2017
      Партия ГЕрб отново лъже. Като се знае как излъга с фалшивата си диплома нейния председател. Лъжат безцеремонно, но този път не мина. Та погледнете го този в дясната страна на пейката. Седи като напикано мушкато. ВАС е под крилото на ГЕрб. Ако не искат това да проличи, да потвърдят решението на ХАС.
    Последни новини