Акцентите през август по VIASAT HISTORY

Тюдорите
От понеделник, 7 август, в 19:20 ч.
През август се впускаме в невероятно пътешествие в епохата на Тюдорите. От мрачния и студен свят на първия Тюдор Хенри VII, през скандалния Хенри VIII и шестте му жени, до Елизабет I - девствената кралица, поредицата открива подробности за техния живот и лични преживявания. Как са се развили връзките помежду им, какви нови открития са донесли неприятности в домовете им и какво е било значението на техните стаи и обзавеждане? Открийте отговорите от 7-ми август нататък по "Виасат Хистъри".

Вълци
От неделя, 13 август, в 21:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 7 x 60 мин.
Жанр: История/ драма
Оригинално заглавие: Wolf Hall
Историческата драма, която спечели възхищението на критиците, показва въздигането на Томас Кромуел, син на скромен ковач. След свалянето на кардинал Уолси, неговият секретар Томас Кромуел се оказва въвлечен в измамите и интригите на двора на крал Хенри VIII и скоро става близък съветник на краля - роля, пълна с опасности.

Бойни кораби
От понеделник, 14 август, в 22:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Жанр: История/ войни
Оригинално заглавие: Combat Ships
Новата поредица от 10 епизода се съсредоточава върху човешките истории и инженерните чудеса зад 10 различни кораба, използвани в големи конфликти през последните 150 години, и разкрива исторически подробности за Американската гражданска война, двете световни войни и Студената война.

Смъртоносно известна ДНК
От четвъртък, 3 август, в 22:50 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: История/ наука
Оригинално заглавие: Dead Famous DNA
Може ли ДНК да разкрие кое прави Мерилин Монро толкова привлекателна, а Айнщайн - толкова умен? Марк Евънс обхожда света в търсене на останки от най-големите знаменитости. Завладяващо проследяване на ДНК профилите на творците на история. Генетиката и биохимията могат да разкрият много за физическите, умствените и поведенчески особености на човека. Трудната част е да се открият автентични останки. Как да се докаже, че това наистина е "парче от Елвис"? Запознайте се с интересните хора, които събират лични предмети и дори части от тела, предполагаема собственост на мъртви знаменитости. От Ейбрахам Линкълн до Адолф Хитлер, от Мерилин Монро до Марлон Брандо, поредицата достига до удивителни прозрения за живота и смъртта на легендарните личности, като едновременно с това разглежда проблемите, заобикалящи тази противоречива област на човешкото познание.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини