Пощенски клон с опасен достъп в Хасково

    Пощенският клон № 4 в Хасково, който се намира на пъпа на града-на самата автогарата, е меко казано с труден достъп. Особено за възрастни хора. Прилича на поща след бомбардировка. Но неугледният вид е най-малкият проблем.

    Читатели на Haskovo.net, които разчитат на услугите в този клон не само, за да си вземат пенсиите, но и заради възможността да платят там текущите си сметки, сигнализираха, че за възрастните от квартала е почти невъзможно да стигнат до гишетата. А екипът ни се убеди на място за визията на една обществена сграда в 21 век и начинът, по който стигаш до предлаганите услуги в нея.

    Подстъпът към вътрешността на зданието е основно изместен откъм служебния вход. Централният по принцип се води също отворен, но де факто да успееш да минеш през него е рядкост. Това е така заради старата тежка желязна врата, която отворена опира в едно от двете гишета и напрактика го запушва. На лицевия вход има и надпис, който насочва, че влизането става от  другата страна. А от някогашния служебен вход на станцията, превърнат сега в основен, до гишетата вътре се стига, след като първо трябва да стъпиш на дървено стъпало, направено сякаш в часа по трудово в трети клас и вече изметнато от времето. Така наречената стълбичка е с размери около 40 на 30. Трудно е за младите, а за възрастен гражданин с бастун -мястото е повече от оскъдно. „Много е високо, с два бастуна съм и не мота да си повдигна краката, за да стъпя твърдо и без страх на дървеното стъпало, а после и на следващото, за да вляза в сградата. Затова или се моля на някой да ме повдигне и да ме качи, а другият вариант е да дам на някои от клиентите вътре парите, за да ми плати сметките“, казва Димитрия Иванова.

    Инвестицията, която трябва да се направи, за да бъдат създадени елементарни условия поне да се влиза нормално и без риск в пощенския клон, очевидно няма да образуват кой знае каква сума непосилна за Български пощи. Въртележката обаче идва от там, че въпросният пощенски клон 4 е към Областната пощенска станция -Хасково, която пък е под шапката на Районното управление „Южен централен региона“ базирано в Пловдив. На практика решенията за ремонтни работи и изпълнението им са със зелена светлина от Пловдив.

    От пресслужбата на Български пощи провериха за случая в Хасково и в отговор на запитването на Haskovo.net дали в проблемния пощенски клон е предвиден ремонт, обясниха, че за проблема са уведомени в Районното управление. Отговорът от там е, че се предвижда до десетина дни да се направи необходимото за улесняване на достъпа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      ==
      =======
      68 0
      11:09, 1 авг 2017
      За това,което пишете е работа на администрацията да реши проблема,но нека кажа за отношението на служителките към клиентите.Отвратително държане, сякаш някой насила ги е сложил там да работят.Щом не им харесва работата да си потърсят другаде.Администрацията да помисли и за държанието им с гражданите.После искат високи заплати.Да се научат да се държат като СЛУЖИТЕЛИ.Знаят ли какво значи това? СЛУЖИШ на негово ВЕЛИЧЕСТВО клиента.Ако не могат сигурно има млади хора,които чакат за местата им.
      • Pp
        ppp
        52 -1
        11:23, 1 авг 2017
        Нямаш представа колко си прав. Отношението е такова, че всичко останало няма никакво значение.
      • As
        asen
        37 0
        12:33, 1 авг 2017
        Казано точно! В която и държавна служба да идеш е така! Кат,Нап,данъчно,община,земеделие . . . и всички които не се до сещам. Всички с голямо самучуствие без покритие и безнаказно нахално поведение към тези които им плащат заплатите (народа).
      • Кл
        Клиентка на клона
        39 0
        13:07, 1 авг 2017
        Абсолютно съгласна съм с коментара! Отношението на служителките е меко казано грубо, агресивно и просташко! Гледат на клиента с абсолютно пренебрежение и неприязън, едва ли не клиентът е виновен за това, че те работят там! Неведнъж съм била потърпевша от тяхното грубо отношение и след забележка нещата не са се оправяли. Напротив-още по голяма грубост и агресия-видиш ли-коя си ти, че ще искаш нормално отношение към теб!?
    • 2
      Кл
      клиентка
      33 0
      13:25, 1 авг 2017
      Днес събраха много негативи служителките от клона,аз също съм възмутена от тяхното поведение,по-млад човек съм и не са пример.
      Но намерих решение не искам услугите им.
      Препоръчвам им добро лечение и то незабавно!
    • 3
      Би
      бивш клиент
      23 0
      13:49, 1 авг 2017
      От няколко месеца ползвам услигите на друг клон в Хасково и съм много доволен, то отношение то кеф да ходя да си вземам пратките от китай ! Няма да кажа кой е клона , да не става тарапана там и да ви чакам. Само ще поздравя комшийката ;) Браво страхотни сте , все така .

      Та по въпроса за 4ти клон , то ми е ясно че заплатите са им ниски , условията за труд мизерни , ама простотията ходи по човека не по животните. Добре че е господина зад гишето в 4ти клон , та да се свърши някаква работа. Над дамите все им е криво , все им забила програмата , не знаят как да работят със софтуера.
      А преди работливия мъж в момента имаше един друг , по-млад и мързелив , с отношение на селска сервитьорка от черноморски курорт. Не съм виждал за 30 години по арогантен държавен служител от него. Радвам се че го махнаха преди да го пребия!
      Пийс
      • Кл
        клиент
        13 -1
        15:40, 1 авг 2017
        Младия беше арогантен *****, който преди да почне не беше виждал град ,в момента е счетоводител в управлението без никакъв ценз......Затова сме на ракъв хал ма то и хора не останаха.
    • 4
      Ор
      ОРФЕЙЦИ
      13 -3
      16:12, 1 авг 2017
      Същото е отношението и на възрастната служителка в пощата на орфей.отвратително и арогантно от както я помня!
      • Кл
        Клиентка
        11 -2
        17:10, 1 авг 2017
        Напълно вярно! Нагла, груба, надменна!
    • 5
      А.
      А.В
      4 -14
      16:32, 1 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      ==
      =======
      10 -3
      17:33, 1 авг 2017
      До А.В
      Който не иска минимална заплата път към Европата.В Б-я е така.Това, че получава минимална заплата да го каже на началниците си.Клиентите нямат вина.Затова искаха отпадане на клас прослужено време! Поощерения за добре свършена работа и санкции за такива дебили.
    • 7
      Pp
      ppp
      8 -1
      19:52, 1 авг 2017
      Не те знам от коя дупка се обаждаш, но знаеш ли колко хора работят за минимална заплата и са хиляди пъти по - позитивни и си вършат работата хиляди пъти по - качествено?
      • А.
        А.В.
        3 0
        08:17, 2 авг 2017
        Точно тука е проблема на всички тези, които работят за минимална заплата, особено когато е фиктивна. Ами не трябва да се съгласяват, времето на комунизма, където се работеше за "чест и слава и да искаш повече пари беше грозно отмина. Сега всеки работи за пари и принципа е пазарен, работи се толкова за колкото е платено.
        А ти, сигурно работиш официално за минимална заплата и работодателя ти те осигурява на 4 часа а работиш 10 и ти дават "на ръка още толкова", си мислиш че си прецакал системата и се чувстваш велик, да ама не единствения прецакан си ти и всички които се съгласяват на това.
    • 8
      Кл
      клиент
      9 -1
      21:08, 1 авг 2017
      Присъединявам се към горните коментари! Миналата седмица бях в този клон, невероятно грубо отношение. За да проверят дали пратката ми е пристигнала , ми наговориха какво ли не, защото трябваше да станат от стола! С този мързелив народ няма да се оправим в България!
    • 9
      Кк
      ккии
      1 -4
      22:03, 1 авг 2017
      Престанете да пишете хлупости аз ходи
    • 10
      Кл
      клиентка
      2 -7
      22:07, 1 авг 2017
      зашто всичките говорите анонимно а не застанете съ... Виж коментара
      • Дд
        ддд
        3 0
        22:21, 1 авг 2017
        ЗаШТото гарван-гарвану око не вади!!!
    • 11
      Кк
      ккии
      0 -6
      22:13, 1 авг 2017
      Много добре се однасат аз непрекаснато ходия даси... Виж коментара
    • 12
      ..
      ......
      7 0
      23:38, 1 авг 2017
      Отношението на служителите в този клон е меко казано отвратително
    • 13
      Тт
      ТТ или ==========
      5 -2
      09:34, 2 авг 2017
      До а.в.
      Клиентите не са виновни за всичко това! При комунизма се работело за чест и слава, сега се мъчат да прецакат системата ти ли си най-великия. Хората,които са като тях нямат абсолютно никаква вина, за да се държат те като господари.може би ти си един от тях?

    Още новини

    Последни новини