Адвокати: Живко Мартинов се е сринал психически

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е сринат психически след скандала „Суджукгейт”, обявиха адвокатите му Виктор Михайлов и Христо Ботев пред bTV.

"Недопустимо е този човек да е обвинен за престъпник преди да е приключило досъдебното производство. Нарушена е презумпцията за невинност. Не е установено по безспорен начин. Обърнат е начина, по който се води това разследване“, подчерта Виктор Михайлов. 
Адвокатите все още не са се запознали с доказателствата срещу клиента си 

На Живко Мартинов вчера бяха повдигнати шест обвинения. Определена е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 45 000 лева. 

"Оспорвали сме размера на гаранцията", уточни адвокат Христо Ботев.

Относно свидетелите срещу бившия депутат, които обвиняват Мартинов в натиск и рекет, Виктор Михайлов обяви, че това са просто интервюта и становища, които не са проверени по Наказателния кодекс.

"Повечето обвинения са за период от 2013 и 2014 г., защо излизат сега?", попита Ботев. 

Адвокатите изтъкнаха, че за Мартинов това е едно огромно недоразумение. Той се отказал не само от имунитета си, но и от депутатското си място, за да докаже невинността си. 

Обвинение беше повдигнато вчера и на директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова. За нейното обвинение двамата адвокати на Живко Мартинов са разбрали от медиите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини