Фотографът Инко Бургелов открива изложба в Казанлък

Димитровградчанинът Инко Бургелов ще открие изложба в Музея на фотографиятга и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Събитието, което е под надслов „Магията на танца” е планувано за 3 август от 18:00 часа.

Майсторът зад обектива ще покаже 24 фотографии, запечатали балерините Алекс Драгова, Деница Бяндова, Василена Шопова от „Салса денс клуб Марипоса” – Пловдив, момичетата и момчетата от „Денс клуб Галаксико” – Димитровград, а също и танцовата двойка Ани Димитрова и Стефан Нанчев от Стара Загора.

Инко Бургелов определи изложбата като поредното предизвикателство, което поставя пред себе си. Според него, „Магията на танца” е само началото на един проект. Неговото продължение се очаква през следващата година, когато в кадри ще бъдат уловени изпълненията на световноизвестни танцьори.

 Фотографът от Димитровград има множество участия в конкурси, печелил е над 30 престижни награди. Автор е на фейсбук страница „България – един земен рай”. През 2015 година се състезава с над 1000 участници в конкурс на National Geographic Channel в специалното издание Explore Bulgaria. Той е един от шестимата финалисти, които са избрани от световния ТВ-канал да бъде изследовател. Така екип на предаването успява да заснеме уникални кадри от красивия язовир „Жребчево”.

Бургелов се увлича по фотографията 1965 година. Участва в кръжоци по фотография,  член е на Първия любителски киноклуб в България – „Киноклуб-57” в Димитровград , както и във фотоклуба на ВИФ „Георги Димитров” по време на студентските години в Спортната академия.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини