15 °C

Елена Добрева-творец, планинар и учител по съдба откри изложба с "душа"

48 платна и няколко десетки дървени миниатюри показва в самостоятелна изложба смолянчанката Елена Добрева. На 1 август в КДК в Смолян са подредени акварелите и естествените природни образувания, обработени от авторката. Елена е на 74 години, но това не й пречи да е страстна планинарка, със завидна лекота катери върховете на България и е сред най-отдадените туристи в ТД“Карлък“ в Смолян. 

Творбите на Елена са акварели, събрали цялата любов към природата и личните и преживявания по време на планинските походи и пътувания из България. По родните пътеки тя е събрала не само чиста и дълбока емоция със специални пеживявания, но и множество клонки,дървени образувания и дънери, от които вае причудливите скулптурки. „Всеки може да види в тях това, което е в душата му“, казва авторката, която е ярко доказателство, че не е нужно да учиш специалните техники за рисуване, за да докоснеш сърцето и провокираш въображението.

Елена е дългогодишна детска учителка, работила е в Смолян и Девин, и не крие, че децата са другата й любов освен туризма иприродата. Затова тя е подготвила и малки изненади, изработени от нея за всяко дете, което влезе в галерия „Петър Стайков“ на КДК Смолян.

Щиляна Чакърова


Хороскоп за 21.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини