9 °C

Елена Добрева-творец, планинар и учител по съдба откри изложба с "душа"

48 платна и няколко десетки дървени миниатюри показва в самостоятелна изложба смолянчанката Елена Добрева. На 1 август в КДК в Смолян са подредени акварелите и естествените природни образувания, обработени от авторката. Елена е на 74 години, но това не й пречи да е страстна планинарка, със завидна лекота катери върховете на България и е сред най-отдадените туристи в ТД“Карлък“ в Смолян. 

Творбите на Елена са акварели, събрали цялата любов към природата и личните и преживявания по време на планинските походи и пътувания из България. По родните пътеки тя е събрала не само чиста и дълбока емоция със специални пеживявания, но и множество клонки,дървени образувания и дънери, от които вае причудливите скулптурки. „Всеки може да види в тях това, което е в душата му“, казва авторката, която е ярко доказателство, че не е нужно да учиш специалните техники за рисуване, за да докоснеш сърцето и провокираш въображението.

Елена е дългогодишна детска учителка, работила е в Смолян и Девин, и не крие, че децата са другата й любов освен туризма иприродата. Затова тя е подготвила и малки изненади, изработени от нея за всяко дете, което влезе в галерия „Петър Стайков“ на КДК Смолян.

Щиляна Чакърова


Видеа по темата

Хороскоп за 21.03.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини