Жегата не отстъпва и във вторник, следобед дъжд и гръмотевици

Днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 33° и 38°. За района на Хасково около 35-36. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, се очакват и в Родопите, Средна гора и източните части на Тракийската низина.

Такава е прогнозата за днешния вторник на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Оранжевият код за опасно високи температури остава в сила за цялата страна.

Атмосферното налягане е е и ще остане малко по-високо от средното за месец август.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 31-34°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини