Силвия Хубенова влезе в Борда на Летище Пловдив

Изображение 1 от 2

    Решението за смяната e взето по предложение на Министерството на транспорта, научи Asenovgrad.NET. Промяната е факт от 26 юли, когато е станало вписването в Търговския регистър. Новото лице е бившият депутат от ГЕРБ в три последователни мандата и екс вицекмет на Асеновград Силвия Хубенова. Хубенова влиза на мястото на бившата кметица на район Южен Павлинка Кацарова, която през 2015 г. замени асеновградчанина Божидар Носиков. В Съвета на директорите от същата година са Спас Шуманов, който тогава смени Иванка Петкова, и Владимир Щърбанов, сменил пък Иван Карнабитов. 

    В момента тече процедура по избор на концесионер за услуга на "Гражданско летище за обществено ползване Пловдив", като срокът за подаване на офертите изтече на 17 май. Получените и отворени на следващия ден оферти бяха на:

    - ДЗЗД "Силк роуд Пловдив Еърпорт" с участници в дружеството "Принц фон Пройсен Кепитъл Лимитед" АД, "Пиктет Капитал Лтд" и "Ви Ел Жи Консултинг" ООД

    - "Консорциум Летище Пловдив" с участници в консорциума "Тракия Икономическа Зона" АД и "ПИМК Холдинг Груп" АД

    - Обединение (Консорциум) между ХАЙНАН и ПЛОВДИВ ЕЪРПОРТ ИНВЕСТ с участници в обединението (консорциума) "Ейч Ен Ей Еърпорт Груп Ко., Лтд" и "Пловдив Еърпорт Инвест Би. Ви".

    Днес от Министерството на транспорта съобщиха, че поради постъпила в КЗК жалба от участник и поисканото с нея налагане на временна мярка "спиране на процедурата", същата е спряна. Жалбоподателят е ДЗЗД "Силк роуд Пловдив Еърпорт", което бе отстранено от процедурата, тъй като не отговаряше на критериите за подбор.

    Според условията, концесионерт трябва да инвестира минимум 35,2 млн. евро без ДДС, за 35 г. и не по-малко от 16,7 млн. евро за първите 5 г.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини