Десет пожара през юли, шест от тях със сериозни щети

През месец юли 2017 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 51 произшествия, от които 10 пожара, 37 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 4 броя аварийно-спасителни дейности. Посетени са два лъжливи сигнала.

От възникналите пожари 6 броя са с материални щети, унищожени са150 кв. м. масивни складови и спомагателни постройки, 170 бали сено, повредени два леки автомобила и един фургон.

Пожарите без щети основно са възниквали при почистване на земеделски имоти чрез изгаряне на отпадъците (сухи треви) и контейнери за смет.

Най-голям брой от произшествията, възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” са в Смолян – 24, Чепеларе-8, а в Девин и Златоград по пет .

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян напомня на гражданите, че със заповед на Областния управител периода от 25.03.2017 г. до 30.11.2017 г. е обявен за пожароопасен в горските територии.

Във връзка с трайното повишаване на температурите и очакваното засушаване през първата половина на месец август значително се увеличават предпоставките за възникване на пожари в селското стопанство и горските територии.

При възникване на пожар в горски и полски масиви опасност представлява унищожаването на дървесината, влиянието върху околната среда и евентуалното преминаване на пожара в населени места.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини