Опасна жега и днес, оранжев код за цялата страна

Жегата продължава да ни тормози и в последния работен ден на седмицата. Според синоптиците на националния институт по хидрология и метеорология към БАН днес максималните температури ще са между 34 и 39 градуса. Оранжев код за опасно време е обявен за цялата страна.

Синоптиците съветват хората да внимават, защото високите температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите.

Днес ще ни разхлажда слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август – бавно ще се понижава. Над планините ще бъде слънчево с незначителна купеста облачност. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра – около 19°. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 30° и 33°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини