Чудотворната икона на Богородица събра стотици в Смолян, където остава до края на деня

    Митрополит Николай благослови смолянчани и призова Божията Майка да ги закриля винаги

    „Искрено ви обичам, моля се за вас Света Богородица да ви пази, защото чувствам, че сърцата ви са отворени за Нея.“  С тези думи Пловдивският митрополит поздрави богомолците в препълнената  църква „Св. вмчца Неделя“ в Смолян. На 10 август той  отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица, който се чете всяка вечер по време на Богородичния пост от 1 до 15 август. Същата вечер в храма пристигна чудотворната икона на Божията Майка „Златна ябълка“, която остава по една вечер в храмов в Чепеларе, Смолян и Златоград.

    Негово Всокопреосвещенство отслужи вечерното богослужение с Богородичния акатист, в което участваха викарният му епископ Арсений, духовници от митрополията и митрополитският хор „Св.ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев/ от кв. Райково/. Заедно с тях бяха архиерейският наместник на Смолянска духовна  околия архимандрит Висарион и свещеници от Смолян и околията. Да се поклонят в храма пристигнаха областният управител Недялко Славов, заместникът му Владимир Гърбелов, кметът на Смолян Николай Мелемов, кметът на Чепеларе Славка Чакърова, командирът на  101 Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров.

    „Имам духовното щастие да бъда с вас,  Господ да напъти моите стъпки да съм тук и да се помолим заедно на Божията Майка“, каза митрополит Николай и поздрави всички миряни. Специално благодари на областния управител Славов, че по негова молба чудотворната икона отново е в Смолян. „Светската, духовната и войската власт сме заедно. Бог да ни закриля“, каза още владиката.

    И този път чудотворната икона събра стотици вярващи от Смолян, някои от тях останаха през нощта в храма, за д апренощуват и да се помолят.

    СмолянБГвсти.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини