Вкараха в ареста рецидивист с 19 присъди,обрал жена от Кърджали

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо Ангел С., на 37 г., привлечен като обвиняем за това, че през нощта на 15 срещу 16 юни 2017 г., при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и по специален начин, е отнел дамско портмоне с лични документи, банкови карти и сума от 30 лева от жилището на 43-годишна жена в гр. Кърджали – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4, вр. чл. 194, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ангел С. влязъл в дома на пострадалата през затворена балконска врата, след като се покатерил по терасата и по тесни парапети. Вратата е била отворена с инструмент, при което са оставени дактилоскопни следи. Жената е спяла в стаята, в която е влязъл обвиняемия. Тя не се е събудила. След като отнел горепосочените вещи, обвиняемият се опитал да отнеме и оставен на  парапета на терасата килим, но се отказал, защото бил тежък. По делото са извършени процесуално-следствени действия - установени са отпечатъци от обувки, приобщени са записи от камера на банкомат, от които става видно, че  евентуалния съучастник на Ангел С. – Нурай С. , на 37 г., направил опити да изтегли пари с отнетите банкови карти на жената. Към момента Нурай С. е задържан в гр. Хасково за друго деяние. Предстои разпитът му по настоящото производство и евентуално предявяване на обвинение за съучастие.

Обвиняемият Ангел С. и Нурай С. са осъждани. Ангел С. е излязъл от затвора през септември 2015 г. след изтърпяна 4-годишна присъда за кражба в условията на опасен рецидив. Той е осъждан общо 19 пъти, като 16 от присъдите са за кражби. Нурай С. също е осъждан многократно. Взетата мярка за неотклонение за неотклонение “задържане под стража” спрямо Ангел С. подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

 Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини