Тръмп съобщи за подготвени военни решения, Япония и Русия с повишена готовност на ПРО

"Военните решения вече са напълно въведени, приготвени и заредени, ако Северна Корея действа неразумно. Надяваме се Ким Чен Ун да намери друг път!", написа Тръмп в Туитър.

Доналд Тръмп вече предупреди, че Северна Корея трябва да е "много, много нервна", ако дори мисли за атака срещу Съединените щати или техните съюзници.

Тръмп допълни думите си със снимки на дислоцирани бомбардировачи B-1B Lancer.

Руските системи ПРО в Далечния изток са постоянна повишена бойна готовност, заяви днес руският сенатор Озерев, който доскора оглавяваше комисията по сигурност и отбрана. По негово мнение, твърде е вероятна грешка в координатите да изпрати ракети не там, където е възнамерявал Пхенян.

Пекин вече няколко пъти изрази недоволството си от ядрените и ракетни тестове на Пхенян. Китай обаче не е доволен и съвместните военни учения, които проведоха наскоро Южна Корея и САЩ, които увеличавали напрежението.

Днес японското Министерство на отбраната е дало заповед за разполагане на системи за противовъздушна отбрана Patriot PAC-3 на територията на префектурите Кочи, Шимане и Хирошима. То се предприема заради заплахата за планирана ракетна атака на Гуам, отправена от КНДР. Разполагането на системите и привеждането им в бойна готовност започва тази вечер.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини