Многодетна ромка нападна полицай в Кърджали,при опит да й сложи белезници

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали  е осъдена Сание Е., на 28 г., за нанесена лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1, т. 12, предл. 1-во, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 16 май 2016 г. , в гр. Кърджали,  Сание Е. нападнала своя съгражданка пред приемната на полицейския инспектор в центъра на града. Тя започнала да я бие, защото й дължала пари.  Служителят на МВР разпоредил на Сание E.  незабавно да преустанови побоя, но тя не се подчинила. Започнала да ругае и полицая. Той се опитал да я отдръпне от другата жена, за да спре да й нанася удари. Сание Е. не се подчинила. Когато инспекторът се опитал да й постави белезници, тя започнала да го удря с ръце, наранила го с нокти и го изритала. По делото е била назначена психиатрично-психологична експертиза, която доказала, че Сание E. е била в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Поради установени по делото многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства -  чисто съдебно минало, изразено пред съда съжаление за извършеното, тежко семейно и материално състояние – майка на 6 деца, които отглежда сама, на Сание E. е наложено наказание от Районен съд-Кърджали - „пробация“ със следните пробационни мерки – „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 8 месеца,  два пъти седмично, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца и „Включване в програми за обществено въздействие“ за срок от 8 месеца. Присъдата не е обжалвана, влязла е в сила и предстои изпълнението й.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини