Генералните директори на Merck, Intel и Under Armour напуснаха Тръмп

Един от най-изявените изпълнителни директори на Америка напусна Съвета на производителите на президента Тръмп в понеделник заради първоначалния отказ на Тръмп да осъди расистките действия в Шарлотсвил. Кенет Фрейзър е афроамериканец.

Кенет Фрейзър от Merck заяви: "Американските лидери трябва да зачитат нашите основни ценности, като категорично отхвърлят проявите на омраза, фанатизъм и групово надмощие".

Генералният директор на Intel Брайън Кражанич  написа: "Подадох оставка от съвета, за да обърна внимание на сериозните вреди от политическия климат, причиняващ критични проблеми, включително и сериозната необходимост от справяне с упадъка на американското производство. Политиците и политически програми спират важната мисия за възстановяване на производствената база в Америка. 

Вече ясно разкрих отвращението си от неотдавнашното насилие, предизвикано от омраза в Шарлотсвил, и по-рано днес призовах всички лидери да осъдят белите екстремисти, които маршируваха и извършиха насилие. Аз подадох оставка, защото искам да постигна напредък, докато мнозина във Вашингтон изглеждат по-загрижени да атакуват всеки, който не е съгласен с тях. Трябва да почитаме, а не да атакуваме, онези, които се изправят за равенството и другите американски ценности. Надявам се, че това ще се промени и аз оставам готов да служа, когато това стане".

Изпълнителният директор на Under Armor Кевин Планк, обяви оставката си от съвета в публикация в Twitter. "Ние категорично имаме нашия потенциал и способност да подобрим американското производство,... Under Armour се занимава с иновации и спорт, а не с политика." Планк бе критикуван миналата зима от най-големите звезди на Under Armor заради подкрепата си за Тръмп. 

Минути след като Фрейзър обяви напускането си Тръмп го атакува в Twitter. Той иронизира, че след оставката Фрейзър има "повече време за по-ниски цени на лекарствата". По-късно Тръмп обвини Merck, че е лидер в поскъпването на лекарствата и изнасянето на работни места извън САЩ. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини