47 бездомни кучета обработиха ветеринарите при втората си акция в Хасково

47 бездомни кучета си били кастрирани и обезпаразитени при втората акция на “Ветеринарни практики” в Хасково миналата седмица. Ветеринарите започнаха да прибират кучетата от улиците във вторник и продължиха до петък. Акцията бе основно в квартал Бадема, но има улавени животни и от централната градска част. Те се обработват в мобилна лаборатория на фирмата, базирана в бившата ОСМА.

При първото си посещение през юли ветеринарите успяха да заловят и обработят 50 бездомни кучета. След няколко седмици те отново ще дойдат в областния град, за да продължат работата си.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    18 -9
    16:45, 21 авг 2017
    Ако не ги затваряте в кучкарник, нахалост са парите потрошени напразно, ако песовете се пускат обратно в града. В кучкарника да престояват за определен период от време, като агресивните да бъдат приспивани, а другите дадени на желаещите кучелюбци за гледане. И да вземе общината най сетне да изиска от всички собственици на кучета паспорти и платени общински данъци, като наблегне на ромския квартал Република, откъдето извират бездомните песове в Хасково. Изобщо проблема трябва да бъде решен с твърда ръка, а не с мека китка ! Аман от общинско безхаберие и некадърност !!!
  • 2
    За
    Защо?
    5 -5
    19:51, 21 авг 2017
    Защо около статуята навсякъде има табели забранено за кучета- глоба 300 лв. и в същото време е пълно с хора, които си разкарват кучетата? Как така за толкова години няма поне един глобен? Ами щом е такава работата - махнете табелите и пишете нови- забранено за малки деца, щото може някое куче без каишка да ги ухапе, а там деца и майки бол.
  • 3
    No
    Nomercy
    8 -4
    21:02, 21 авг 2017
    Навсякъде дебнат агресивни бездомни кучета, във всеки един квартал на град Хасково, това че общината бе осъдена и не се взимат никакви мерки не казвам какво трябва да ни "говори" !! Изключително безхаберие
  • 4
    Ан
    анти
    7 -3
    21:08, 21 авг 2017
    защо след кастрация ги пускате на съвсем други места ,а не от където сте ги взели !!!!!!! е това искам някой да ми обясни или отново правим българска работа!!!!
  • 5
    Хр
    Христина
    3 -6
    00:16, 22 авг 2017
    Какъв ти кучкарник, я проверете в Осма въобще има ли следи от така наречената обработка????? Аз лично се интересувах и ходих на мято. Обработката им се състои в това да ги умъртвяват още в буса. Къде са тогава тези животни щом са обработени и пуснати- на сметището в чували умъртвени това е самата истина хора ако на някой още му пука от тези господа от който зависи хуманното отношиние нека се заинтересуват и стигнат до края.всяко куче е портфейл така че е мъртво! Нека се даде гласност на това.
  • 6
    За
    ЗА!
    7 -4
    01:25, 22 авг 2017
    Хайде всеки бесен защитник на бездонмите кучета да си прибере по няколко и да ги си отглежда у дома. Имам куче, обезпаразитено, възпитано и дружелюбно. МРАЗЯ бездомните песове и хора "самаряни" като вас, които ходят и изливат помия до кофите или до входовете на блока, да подхранват популацията на помиярите, без да поемат грам отговорност. Просто, въшливо общество..
  • 7
    Ив
    Иван
    6 -2
    08:39, 22 авг 2017
    Аман от защитници на бездомни кучета.Тези ако видят на улицата да бият дете или възрастен няма да го защитят,сигурен съм.Но за кучета и котки умират.И аз имам куче,но си го гледам на двора,а не го пущам по улиците да плаши деца и да се изхожда,където му падне.Това е да се грижиш за куче,а не като такива кучкари-защитници.Забравиха се вече
  • 8
    К.
    К.
    6 -3
    09:48, 22 авг 2017
    Избийте всички песове! По цяла нощ вият под прозорците ни, нападат и хапят децата ни, прибираме се с камъни в джобовете... Това нормално ли е?!?! Заедно с кучетата да прибират и защитниците им! В Орфей е пълно с глутници, няма ли кой да се трогне най-накрая и да ги изрине от там?!
  • 9
    ЦЦ
    Ц ц ц
    5 -4
    11:45, 22 авг 2017
    Каква е тази злоба бе помярите сте вие тука каментиращите с тази злоба спрямо животните точно вас трябва да кастрират да затворят в кучкарник и след това да ви преспят за това всеки ден стават убийства в БГ защото хора не останаха само злобни комплексари животните са агресивни защото стоят гладни по цял ден хората ги тормозят пъдят и т.н ама вече не ви остана мозък в празните къртуни за да мислите преди да пишете идиоти като гледам отношението спрямо кучетата при залавянето само едно ще кажа бедна държава пълна с хора с бедни души.
  • 10
    Ау
    Ауу
    3 -3
    15:11, 22 авг 2017
    Пожелавам ти да те нахапят, теб и децата ти, ако имаш такива, въпросните "мили", "гладни" и "беззащитни" животинки, за да вникнеш в озлоблението ни, неграмотен селянин!
  • 11
    Do
    Do Ayy
    2 -3
    15:52, 22 авг 2017
    Грамотноста си я наври отзад същият прост селянин си оставаш ако щеш и на китайски да пишеш ти мисли за твойте деца не за мойте какво се чудя живееш живот на мишка нормално е да си злобен и комплексиран айде сиктир от тука не ми се занимава с боклуци пожеланията ти да ти се върнат двойно пък ти пожелавам аз!!!
  • 12
    До
    До Ццц
    3 -1
    16:28, 22 авг 2017
    Точно заради ограничените простаци като теб сме се превърнали в развъдник на бездомни кучета и ц*****! Държавата ни е преляла от подобна ИЗМЕТ! Не си губи времето да пишеш хаотично по клавиетурата, а ходи купи малко кренвирши, да хапнете с бездомните ти приятели...
  • 13
    Хр
    Христина
    1 -2
    23:20, 22 авг 2017
    Видяхте ли в какво общесто живеем ?? Не мога да повярвам че има толкова опустушени и бездушне ХОРА мисля че от тук започва и свършва всичко на дереджето коет сме като народ и държава тая помия скоро няма да прогледне и си задавам въпроса какво правим защото децата копират нрави морал поведение представете си държава от злобни и бездушни ограничени и елементарни хора на които всяко нещо им пречи!!!! Май България ще е само геогр. понятие защото хората прават държавата.Много жалко за тези 13 века.
Последни новини