След множество повреди Голямата пейка- поправена за празника на града

Изображение 1 от 6

    Почистена и освежена ще посрещне празника на града една от популярните атракции на Димитровград - Голямата пейка. Заедно с нея обновени са били и малката скамейка, както и намираща се до нея пейка с нормален размер, информират от Община Димитровград.

    Част от атракциите за кратко липсваха на обичайното си място срещу входа на парк "Марица" сигнализираха димитровградчани в социалната мрежа. Причината е в поправките, които фирмата-производител от Димитровград е направила.

    От Общината коментираха, че дървените части на пейките непрекъснато се драскат с нож от посетителите. Пррез последните месеци върху Голямата пейка е имало и драсканици с маркер, които вече са почистени. От администрацията призовават гражданите да пазят гигантските предмети, а при вандалски прояви могат да подават сигнал на телефона на дежурните в Общината.

    Припомняме, че атракциите на Димитровград се появиха от 2011 година насам. Тогава срещу входа на парк "Марица" бе поставена Голямата пейка. През 2013 година се появиха Големите стол и маса, а през 2014 година - Голямата лампа. Автор на огромните по размер предмети е покойният димитровградчанин Митко Тодоров.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини