Изверг отрови беззащитно куче

Бездомно куче беше отровено в района на Ловното в Първомай. Животинчето често обикаляло ресторанта и получавало храна. Работещите в дружеството го познавали и били свикнали с него.  Било дружелюбно и хората му се радвали .Всички били изненадани когато го видели да лежи безжизнено на улицата. От разговор със съседи научили, че в района има и котка намерила смъртта си по същия начин. Потресени коментрират, че само изверг може да причини такава смърт на живо същество.

От „Чистота“ реагираха веднага след подадения сигнал за умрялото животно и трупа му беше прибран своевременно.

Виновникът за отровено животно може да получи до 3 години лишаване от свобода.. .ако бъде установен. Разпръскването на отрова, с която да бъдат убити бездомни животни не само е нехуманен акт. Токсините могат да останат по земята, а това може да бъде опасно както за домашни любимци, водени на каишка, така и за малки деца. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Да
    Да
    13 -4
    14:39, 22 авг 2017
    Ами то е тези животни нямат работа по улиците. Това е било добро, но има хиляди, които изобщо не са такива. Ако се взимаха мерки своевременно нямаше да има такива изверги.
  • 2
    Пи
    Питагор
    13 -9
    16:37, 22 авг 2017
    Тедооо тедооо и ве мискини такива дето ревете в един глас за едно псе а не си правите сметка че един изверг в общинътъ и много други изверги из институциите ни тровят с урана и си мълчат а ве ривете за едно псе ибах мама му и света ибах и жиуотя му ибах докъде я докарахме.
  • 3
    За
    за съжаление
    14 -1
    17:15, 22 авг 2017
    За огромно съжаление, Питагор е абсолютно прав, макар и грубо недодялан...
  • 4
    Тя
    Тя
    8 -7
    19:03, 22 авг 2017
    Комплексиран тънкопишковец!
    Неприемливо!
    Варварско!
    Просташко!
    Наказуемо!
  • 5
    Ни
    Ние
    4 0
    22:13, 23 авг 2017
    След като можеш да посегнеш на живо същество това говори колко си елементарен, прост, ниско интелигентен без образование с ограничено мислене егоист и алчен профан!
  • 6
    Ни
    Ние
    3 0
    00:32, 24 авг 2017
    До кога ще употребяваме ЛАТИНИЦАТА при кодиране на коментарите?Теодора не спазва закона за защита на българския език.А защо всички мълчим?
  • 7
    Т.
    Т.Б.
    4 0
    08:29, 24 авг 2017
    В района на ловно се подвизава дипломиран но не практикуващ ветеринарен техник, голям приятел на първомайски контрабандист на турски препарати - в т.ч. и забранения в Европа - ЛАНАТ.
    Останалото е работа на компетентните органи само дето садовци в Първомай работа не вършат.
    • Пу
      Пунтак Велчо
      1 0
      10:54, 26 авг 2017
      Пуне, немаш спирка брат. Голем гей си.
Последни новини