Южна Корея очаква българска бира, вече познава киселото ни мляко и розово масло

На визитата на председателят на българския парламент Димитър Главчев в Южна Корея една от основните коментирани теми била възможностите за задълбочаване на икономическите отношения между двете държави, съобщават от парламента. 

Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-йон изтъкна, че за корейците България е много популярна страна. Южна Корея добре познавала българското сирене и кисело мляко и се надявали скоро да се пие българска бира в Корея, каза още той.

Премиерът подчерта, че корейски фирми инвестират в България и посочи, че очаква двете страни да постигнат в икономическото си сътрудничество още по-високи резултати. 

Своята надежда отношенията между България и Република Корея да бъдат близки като между братя, заяви Ли Нак-йон.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посочи, че визитата е била наситена с емоции и вярва, че ще доведе до конкретни резултати. Той изрази задоволството си от активизирането на политическия диалог през последните няколко години. По думите му официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Република Корея през май 2015 г. е поставило началото на нов етап на развитие на двустранните отношения

Председателят на Народното събрание заяви, че страната ни разчита на подкрепата на правителството на Република Корея за получаване на покана за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие през есента на тази година.

Димитър Главчев припомни позицията на страната ни за денуклеаризация на Корейския полуостров и за установяване на мир и стабилност в региона. България се придържа към установените позиции и линии на поведение на ЕС спрямо Пхенян в рамките на политиката на "критична ангажираност". Премиерът на Южна Корея изказа своята благодарност за тази позиция на страната ни.

По-рано българската парламентарна делегация се срещна с почетния консул на България в Бусан Чой Канг Йонг, който заяви, че от корейска страна има огромен интерес към някои типични български продукти като розовото масло.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ад
    Адвокат
    5 0
    21:51, 23 авг 2017
    Българска бира ли? Това бира ли е, дето се прави за 2 дена??? Искали българско кисело мляко... Ами то ако е истинско само докато го натоварят на кораба и се е вкиснало.. Ако ще е такова с вечна трайност....хахха, такова има навсякъде! А пък сиренето - как го искате - с лепило, снежно бяло или жълтеникаво, с колко добавено сухо вещество и палмово масло???
  • 2
    Сл
    славейко
    1 0
    13:33, 25 авг 2017
    Ами ако поискат и миските ни и плеймейкитени Недай си боже да поискат и ЗВЕЗДИТЕ ни те пък колкото са -УЖАС
  • 3
    Сл
    Сланинко
    1 0
    20:00, 25 авг 2017
    Преди 1989г бурканче с кисело млеко ако останешеедно денонощия извън хладилника веднага се вкисваше Сега съм имал случай кофичка да престои извън хладилник по цели месеци и не се променя Сами си направете извода Сегашното млеко е получено от ЕВРОКРАВИ с ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО мислене и ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ценности
Последни новини