Бюрото по труда в Смолян: Работодатели, има пари за програми, чакаме предложения за договори

Дирекция “Бюро по труда”- Смолян провежда процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на безработни лица. Дирекцията в Смолян уведомява работодателите от общините Баните, Рудозем, Смолян и Чепеларе, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през септември 2017 г., както следва:

Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат:

  • безработни лица с поддържана регистрация не по-малко от 6 месеца или безработни лица до 24-годишна възраст, или безработни над 50 години, или безработни лица с основно и по-ниско образование (чл. 51, ал. 1 от ЗНЗ) - свободни средства - 1534,92 лв.;

  • безработни лица с трайни увреждания (чл. 51, ал. 2 от ЗНЗ) - свободни средства - 11 531,57 лв.;

Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – субсидира се наемането на продължително безработни лица от:

  • работодатели от частния сектор и читалища (Компонент 1) - свободни средства - 3600 лв.;

  • държавни и общински лечебни заведения, общински училища, общински детски градини, както и предприятия с държавно участие и общински предприятия (Компонент 2) - свободни средства – 2176.86 лв.;

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7-дневен срок от публикуване на обявата (в периода от 01 септември до 12 септември 2017 г., включително).

Допълнителна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” - Смолян, както и на тел. 0301/6-20-23; 0301/6-21-14.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини