Съдят пловдивски рецидивист, пребил жена при пиянски запой

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 38-годишен мъж за умишлено убийство. Таньо Т., на 38 г., ще бъде съден за умишлено  убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият жертвата, се познавали отдавна и срещали периодично в дома на обвиняемия в гр. Пловдив, за да пият.

На 30 януари 2017 г. двамата отново били в апартамента и се черпели с уиски, поканили и гости – мъж и жена. Мъжът видял, че дясното око на М.Т. било синьо и имало кръвонасядане, като тези белези били от няколко дни. Свидетелят знаел, че обвиняемият биел пострадалата, когато идвала в дома му.  Същия ден идвал техник, който ремонтирал бойлера и си заминал, след което компанията започнала да пие. Обвиняемият изпратил М.Т. да почисти банята, наругал я и изритал в гърба. Тя паднала на пода, но след малко двамата отново се върнали на масата да пият алкохол. Това продължило и след като гостите си заминали.

Към 20,30 часа жената поискала пари от обвиняемия. Той отказал да й даде и започнал да я обижда. Казал й, че била „черна гладна маймуна и щяла да си ходи гола", след което започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по главата, шията и тялото. Жената не могла да се съпротивлява, започнала да плюе кръв, били й причинени значителни страдания, като в резултат на насените травми тя починала.  След като обвиняемият разбрал за това, спрял да я удря и продължил да пие. Час и половина по-късно се обадил на тел. 112 и пристигналите полицейските служители го отвели в Първо РУ на МВР-Пловдив. Там му била извършена проба за алкохол с технически уред, който отчел количество от 1,45 промила в издишвания от него въздух.

По делото е извършена съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение основната причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и тежък оток на мозъка.

До момента обвиняемият Таньо Т. е бил осъждан седем пъти – за блудство, кражба на вещи, причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и др. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража" и се намира в Затвора в гр. Пловдив.    

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление е доживотен затвор без замяна. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини