Иззеха тон и половина замразен яйчен меланж замърсен с фипронил

Партида замразен яйчен меланж замърсена с фипронил доставена от Германия в количество 1440 кг. Голямата част е открита в при извършената проверка от БАБХ в склад за търговия на едро, получател на пратката.

Съобщенбие за пратката, замърсена с фипронил е било получено от Европейската комисия по системата за бързо предупреждение.получено съобщение за 

Нналичните в склада 1142 кг от нотифицираната партида са спрени от реализация и за тях е издаден Протокол за отговорно пазене.

При извършената проследимост са установени получателите на останалото количество от 298 кг яйчен меланж от засегнатата партида и се извършва изтегляне от пазара. 

В изпълнение на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, относно превенция на разпространението на пазара на яйца и яйчни продукти и продукти, произведени от тях замърсени с фипронил се извършват проверки и са изпратени проби за лабораторен анализ. Първите 18 резултата от лабораторни анализи на яйца и яйчни продукти- майонеза и сладолед са отрицателни за фипронил.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини