Над 60 учители се търсят в Смолянско на прага на новата учебна година

Повече от 60 свободни позиции за преподаватели в различни учебни заведения в Смолянска област са заявени в Регионалното управление по образование в областния град. От сайта на РУО става ясно, че на прага на новата учебна година учителските колективи все още не са изцяло попълнени. Някои от местата са на половин щат, обявени са и позиции за лектори, там където няма необходимия норматив от часове. Преглед на секцията „Търсите работа?” представя следната картина:

Логопед, учител по немски, учител по домашна техника и икономика в прогимназиален етап и двама учители по физическо възпитание и спорт търсят в СУ „Св.Св. Кирил и Метоий” – Смолян. Учител по философия е необходим в Езиковата гимназия „Иван Вазов” – Смолян. Там се търсят и лектори по изобразително изкуство, по музика, по физика и астрономия на немски език и по физическо възпитание.

Училището в село Долен, община Златоград търси учител по български език и литература и учител по немски, обявите са валидни до 12 септември. Пак до 12 септември се чакат кандидати за учител по практика на половин щат в СПГТС „Н.Й.Вапцаров” в Смолян. В същата гимназия на половин щат се търсят още учител по история и цивилизация и география и икономика и учител по английски, както и учители-лектори по: биология и здравно образование, философски цикъл, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, немски език, изобразително изкуство, музика.

До 14 септември е валидна обявата за учител в начален етап на ОУ „Васил Левски” – Златоград. Учител по математика,  учител по английски език, учител по история, учител в начален етап и учител в ЦДО са нужни на СУ „Христо Ботев” в Девин, обявено е и свободно място за психолог. 8 септември е срокът до който чакат кандидати за учител по английски и учител в начален етап в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в кв. Настан на Девин. ОУ „Отец Паисий” в село Ягодина пък търси учител по математика, физика и информационни технологии и лектор по немски език.

На 7 септември изтича срокът на обявите на ОУ „Христо Ботев” в село Лясково за учител по немски и учител в ЦДО-начален етап. Същата совободна позиция – учител в ЦДО-начален етап е обявена и от ОУ „Иван Вазов” в Смолян. Там търсят и учител по английски на половин щат, както и лектори по биология и здравно образование и по хореография. Учител по биология, химия, география, начален учител и учител по български и английски език V-VII клас са нужни и на ОУ „Бачо Киро” в село Забърдо.

 СУ „Отец Паисий” в Мадан е обявило няколко свободни позиции – учител по технологии и предприемачество, възпитател в начален етап, учител по музика, учител по биология и здравно образование и учител по философия. Обявите изтичат на 15 септември. ПГ „В.Димитров” в Мадан е обявило места за учител по физическо, учител по физика и астрономия, учител по английски, учител по български език и литература и за лектор по немски език.

Възпитател, учител по история и цивилизация и география и икономика, учител по физическо възпитание и учител по професионална подготовка търсят в ПГТТ „Христо Ботев” в Смолян.  Учител ЦДО-V, VI, VII клас, учител по история и цивилизация, учител по БЕЛ в прогимназиален етап и учител по изобразително изкуство търси СУ „Н.Й.Вапцаров” в село Борино, обявени са и определен брой часове за учители по музика, философски цикъл, биология и здравно образование, география и икономика. Учител/лектор/ по биология и здравно образование, химия и ООС, ЧП търси и ОУ „Гео Милев” в Грохотно.

Психолог на половин щат и логопед на половин щат търсят до 8 септември в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Смилян.  А ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Арда търси учител по биология, химия и физическо възпитание и спорт до 15 септември.

Детска градина „Буратино” и Детска градина „Родопчанче” в Смолян също търсят по един учител.

Величка Петкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини