841 нарушения при 882 проверки на КАТ, всеки четвърти с превишена скорост

    841 нарушения са констатирани при 882 проверки на превозни средства за една седмица при акция на КАТ на територията на Хасковска област, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Нарушителите са санкционирани със 135 акта и 427 фиша, има 179 глоби за превишена скорост и 7 бързи производства – за шофиране след употреба на алкохол с над 1.2промила, както и за шофиране без книжка.

    Специализираната полицейска операция, проведена през миналата седмица, от 11 до 17 септември, е по линия на Tispol – Европейска организация на службите на Пътна полиция, която има годишен план за провеждане на полицейски операции за контрол на пътното движение на всички държави-членки на ЕС. При акцията приоритет бяха използване на обезопасителни колани от шофьори и пътници, детски столчета в автомобилите и каски от мотористи.

    49 от общия брой нарушения са извършени от водачи, шофиращи без колан. 11 от нарушенията са извършени от пътници в автомобили, возещи се на предната дясна седалка, също без колан. Установени са и четири случая за шофиране без каска.

    Засилените проверки на КАТ-Хасково продължават за всякакви нарушения, включително и за шофиране с превишена скорост и неправилно паркиране.

    В четвъртък стартира друга акция на КАТ, свързана отново с членството на България в Tispol, под наименованието Edward – Европейски ден без смърт на пътя. Той ще протече под мотото „Спаси животи“, за което е създадена организация в областната дирекция на МВР. По време на операцията ще има 24-часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и брояч на деня. В реално време обществеността ще вижда всички произшествия по пътищата на Европа. Целта е на 21 септември да няма тежки произшествия и загинали на пътя.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ko
      kovo
      28 0
      08:51, 19 сеп 2017
      Браво, много голяма дейност, заслужаваща държавна награда! Не самохвалство , а работа е необходима. Можете да глобите сиромаха, който като види знак за максимална скорост 80, трябва да натисне педала, да застанете вечерта под светла лампа и да гледат бавно движещи се коли за колан. Когато започнете да глобявате и отстранявате неправилно паркиралите коли, когато спрете "джигитите" няма да е необходимо самохвалство, а народа ще намери начин да изрази благодарността си!
    • 2
      Са
      Самуил
      14 0
      10:20, 19 сеп 2017
      Стига прах в очите под формата на статистика, призпълнение на плана за пълнене на продънения бюджет /защото икономика закъсва все повече!/!!! Не можете да се спхравите с неправилно паркиралите, например прословутата "Раковска" пред заведението за чорба.... Какво повече да кажем? Само временни акции без дългосрочен резултат!
    • 3
      Кв
      Кво
      1 -3
      12:02, 19 сеп 2017
      Кво хвалят бе овцо ти лъжеш повече от ******* бе
    • 4
      Ал
      Александров
      9 0
      12:30, 19 сеп 2017
      Миналата седмица на връщане от работа ( в часовете "пик") около 18 ч. само в отсечката
      заключена между пешеходния светофар до театъра и кръстовището на бул."Раковски" и
      "Съединение" бях свидетел на 7 (седем) случая на грубо нарушаване на правилата за
      движение по пътищата - преминаване на червен светофар до театъра, изпреварване (заобикаляне)
      на престроилите се автомобили в късата отсечка за включване в "Съединение" , завиване на дясно след светофара по посока Кенана (кръстовището до моста на пазара) , изпреварване от дясната
      лента на самия светофар в посока на ляво по "Ръковска" .
      УНИКАЛНО !!! В тази държава , в този град има много хора за които правилата не важат.
      Питам се , не трябва ли в тези часове да има контролни постове по тези възлови точки , ако имаше такива биха ли си позволили тези "джигити и джигитки" подобни волности ?!
    • 5
      Ха
      Хасковлията
      10 0
      12:47, 19 сеп 2017
      " Дела трябват, а не думи" -цитирам един велик българин, с надеждата ,г-н Чобанов да се задейства.
      Наложително е, да има патрули в пиковите часове, по местата с голяма концентрация на автомобили .В "белите " държави, в такива моменти, изключват светофарната уредба ,и започва регулировчик. А колкото до просташкото паркиране, има начин, и то доста ефективен .Поне В Лондон работи. Наричат ги "ТИКЕТ-ПОЛИС" - минава сус скутера ,поглежда ,ако си в нарушение, ти лепи стикерче. Снима те,и качва фаила онлайн, в системата. Няма общинска полиция ,няма скандали, няма- ама аз съм с джип, ама аз съм човек на едикой си. Пробвайте , нищо не губите!
      Успех, г-н Чобанов
    • 6
      Пр
      ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН
      4 -3
      13:25, 19 сеп 2017
      Научавам от Чобанов че и кат ще имат акция спаси животи и го питамч къде ще бъдат поставени кутиите за събиране на парите и по колко лева да пущаме Вече свикнахме с такива акции--просии
    • 7
      Ра
      Разяснителен
      1 -5
      13:59, 19 сеп 2017
      Скъпи съграждани, всички коментиращи са прави във... Виж коментара
      • Ha
        hask
        2 -2
        20:14, 19 сеп 2017
        Абе тролове на бившия Кмет, колко време трябва да мине че да не ви боли? Защо не напишете, че Кмета е виновен за тайфуна Ирма, а защо не и за предните и следващите тайфуни? Пийте си лекарствата редовно!
      • Ив
        Иван Минков
        2 0
        23:55, 19 сеп 2017
        я да питам набора началник, КАТ ли съгласува синята зона и разчертаването на паркингите, защо се позволява паркиране на по-малко от 5 метра от кръстовище, ако не, тогава защо не налагат санкции или няма такъв вид акция по линия на Тиспол защото там такива тъпотии НЯМА?!
    • 8
      Ив
      Иван
      8 0
      14:13, 19 сеп 2017
      Масово минават на червено,малоумници.Хадковските шофьори карат най-лошо,не спазват никакви правила.Виждал съм как пред полицейска кола минават на червено а полицаите го гледат и не реагират.На кого да се оплачеш,на арменския поп ли.Той може и да те чуе някога,но полицаите никога.Те могат само да се заяждат с обикновените шофьори и това е.Ненормална държава сме,даже не сме и държава а само територия.
    • 9
      Ko
      koki
      2 -1
      15:11, 19 сеп 2017
      Забелязвам,че все по малко хора карат пияни което вече е похвално,Браво а и да не забравяме че това е въпрос на лична култура
    • 10
      Ня
      Някой
      7 0
      15:18, 19 сеп 2017
      Че то половината и повечето фишове са написани от Общинска полиция, съвместно когато работеха заедно наскоро . Защо цялата дейност и резултати се пишат в полза на КАТ . Пасков я изкарай статистиката !
    • 11
      По
      помака
      2 -2
      15:26, 19 сеп 2017
      абе стига със тоя паско от кат знаем го какво .айно е ме, ез.иво
    • 12
      Ха
      хасковлия
      4 0
      17:16, 19 сеп 2017
      В пиковите часове трафика е най-голям , изявите на хората за които правилата не важат са най-много , а в тези часове не съм виждал патрулка на нито едно кръстовище. За това си позволяват всякакви волности!
      • Ив
        Иван Минков
        2 0
        00:00, 20 сеп 2017
        сигурно не знаят кога са пиковете часове, да им подскажем?

        8-9, 12-13, 17-18, плюс минус 30 минути, и постоянно, ако вали, ама те едва ли "работят" тогава...
    • 13
      Ах
      Ахмака
      2 0
      19:44, 19 сеп 2017
      Хасковлийски патрулка ще видиш ако някой те цапардоса Веднага ще дойде ВЕРВАЙ МИ но не ти препоръчвам да се видиш с тях за това карай си бавно и не мисли за патрулките
    • 14
      Чо
      Чобанина
      2 0
      14:08, 20 сеп 2017
      Г-н Началник на КАТ Хасково,
      Моля да вземете под внимание нарушителите камиони, преминаващи транзитно по бул Илинден, като пресечете тази порочна практика и ги пренасочвате своевременно по околовръстното към Кърджалийска. Също така проверявайте и наказвайте всички нагли мотористи, вдигащи шум и каращи с превишена скорост по улиците на града
      Свършете си работата, за която получавате заплата !
    Последни новини