Хилъри Клинтън може да оспори резултата от последните президентски избори.

Бившият държавен секретар на САЩ и неуспял кандидат-президент Хилъри Клинтън, не изключва възможността да оспори резултатите от изборите през миналата година. Тя заяви това в понеделник в ефира на Националното обществено радио на САЩ.

„Не знам дали има легитимен конституционен начин да се направи това“, каза Клинтън, която загуби от Доналд Тръмп изборите, в отговор на въпрос.

Водещият интервюто Тери Крос повтаря този въпрос, преформулирайки го с оглед на хипотетичната ситуация, че намесата в предизборната кампания от страна на Москва е била по-сериозна, отколкото се смята.

„Не, не изключвам [възможността да оспоря резултатите от гласуването“, отговаря Клинтън. По-късно тя се позовава на мнението на експерти и учени, които все още смятат, че такъв вариант е възможен.

„Просто не вярвам, че имаме такъв механизъм“, добавя бившата първа дама.

Днес възможността да бъде оспорен резултата от последните президентски избори стана една от водещите теми в медиите.

Хилъри Клинтън бе кандидат си за президентските избори от Демократическата партия. В резултат на гласуването на електорите тя загуби от Тръмп с 304 гласа срещу 227. В същото време тя води в популярния вот (броя гласували в цялата страна) пред републиканците с 48.07% срещу 45.99%

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини