Одобрени са близо 6.5млн. лв, които ще се инвестират в спортните бази на училища и детска градин ав Смолян

Солидна инвестиция на стойност 6 598 925 лв. ще бъде вложена в в образователната инфраструктура на Смолян, съобщи кметът Николай Мелемов. Средствата са договорени днес по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Община Смолян е участвала с проектни предложения по инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура“, по който са предвидени средства за спортна инфраструктура – изграждане на спортна зала в ПМГ „Васил Левски“ и за обновяване на училищния двор към гимназията. Залата ще бъде от три самостоятелни в конструктивно отношение блока, топла връзка със съществуващия корпус, игрална зала със зрителски места. Ще може да се играе баскетбол, волейбол, тенис на корт, бокс, борба, самбо, щанги, фехтовка.
С част от договорените пари се планира обновяване на училищния двор и спортните площадки на Шесто ОУ и ПГПЧЕ „Иван Вазов“, които се помещават в обща сграда.
В двора на училищата има баскетболно игрище, ще се асфалтира и пространството източно и северно от сградата на училищния корпус, а на подготвения терен ще се изградят две волейболни игрища, а на баскетболното пък ще се монтира нова настилка от изкуствена трева. Централната и северната част на двора е асфалтирана и там е очертано хандбално, и игрище за футбол на малки вратички.
Проектното решение за Седмо СОУ „Отец Паисий“ е съобразено с възможността за осигуряване на многофункционалност и поставяне на съоръжения за занимания на повече деца от различни възрастови групи. Обновяването на дворното пространство на едно от най-големите учебни заведения включва обособяване на две игрища за футбол и едно за баскетбол. В тази част се намира и трап за скачане. На подходящо място ще бъдат изпълнени писти за бягане, а до площадките за баскетбол и волейбол ще се направи и площадка за тенис на корт.
С част от отпуснатите пари пък в ОДЗ „Буратино“ ще бъдат изградени шест детски площадки, които ще са обзаведени с всички необходими детски съоръжения.

СмолянБГвести. нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    милионер
    1 0
    13:04, 22 сеп 2017
    Браво на колегите дариткова и мелемов!
Последни новини