Битата служителка от Центъра за деца и младежи с увреждания в Смолян – четвърти ден в болница, персоналът е в денонощен стрес

Четири дни след нападението от 16 годишен младеж, 60 годишната служителка на Центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип с увреждания в кв. „Устово“ в Смолян, все още е в болница със сътресение на мозъка, разцепена глава и още е в шок.

Инцидентът с възрастната жена, която работи в Центъра, е станал във вечерните часове между 20 ч и полунощ на 20 септември. 16 годишният нападател е момче с психични проблеми, супер агресивен е и разбил главата ѝ с лопата.

Според секретаря на Община Смолян Момчил Николов, това не е първия случай на физическа агресия с него. Преди две седмици отново е имало инцидент, предизвикан от него, всички настанени там деца и младежи са с някакви здравословни проблеми и не крият, че се страхуват от него.

Непрекъснато на нокти е и целия персонал, защото той е неконтролируем. Поведението на тийнейджъра е разглеждано от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Община Смолян и вече е с последно предупреждение за преместване.

Сериозен проблем, който вероятно тепърва ще ескалира е, че работата с такъв тип проблемно поведение изисква специализирани и умения, а текучеството сред персонала на Центъра е огромно.

От персонала, преминал специализирано обучение за работа с проблемни лица, назначен при отварянето на Центъра, не е останал нито един човек, заради стреса и ниското заплащане на труда.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини