Актрисата Деси Минчева с голямата награда на юбилеен муждународен фестивал

    Актрисата Деси Минчева-Тодороава спечели наградата за най-добра актриса на 10-я юбилеен фестивал за куклен театър за възрастни „Пиеро“ в Стара Загора. Една от най-обичаните дами на сцената на РДТ „Николай Хайтов“ спечели престижното отличие за ролята си в уникалния моноспектакъл „Аз, Душата“, представен от Център за изкуства За Родопите – Бостина.

    Сценарият е написан от режисьора и съпруг на Деси – Петър Тодоров преди повече от 20 години, а пиесата пресъздава терзанията на една човешка душа, която е успяла да се измъкне от кошмарното си съжителство с недодяланото тяло, но след мигове на просветление решава да се върне отново в него и да му даде втори шанс.
    Художник на куклата е Ханна Шварц, кукло-майстор – Петър Чекуров, художник на костюмите – Николина Костова-Богданова.

    На фестивала в Стара Загора в рамките на пет дни от 24 до 29 септември бяха представени спектакли на най-добрите български и чуждестранни трупи от Испания, Холандия, Франция, Чехия, Словения, Италия и други държави, преборили се за участие в изключително богатата конкурсна програма. Но наградата за най-добра актриса все пак е българска.

    Честито, Деси!

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини