Райчо Сивенов стана пътен полицай на годината, отборът на ОД МВР Смолян също е първи

38 годишният Райчо Сивенов от ОД МВР Смолян е победител в индивидуалната надпревара на Национален конкурс „Пътен полицай на годината“ 2017“. 25-ят юбилеен конкурс се проведе в Стара Загора на 29 и 30 септември, а победителят от Смолян призна, че състезанието е било трудно и с огромна конкуренция сред професионалисти. Служителят от РУ – Чепеларе – Райчо Сивенов грабна приза „Пътен полицай на годината – 2017“. Освен това той е на второ място с най-добри качества в състезанието в дисциплината „Управление на автомобил“, а в дисциплина „Управление на мотоциклет“ е на трето място.

След него се наредиха колегите му от СДВР Лъчезар Близнаков и Васил Бакалски от ОД МВР Смолян.
Отборът пътни полицаи на ОД Смолян също са първи в отборното класиране. След тях се наредиха отборите на Габрово и Добрич.

Пътните полицаи се състезаваха в пет дисциплини, участваха 62 младши автоконтрольори от всички областни дирекции на МВР.
В най-престижния конкурс за пътни полицаи състезателите – 58 мъже и 4 жени, и тази година бяха подложени на изпитание при решаване на теоретичен изпит по специализирана подготовка върху нормативните актове, свързани с работата им. Освен това полицаите се състезаваха и на стрелбището, където с късо оръжие демонстрираха стрелковите си умения.

С отличие „Писмена похвала“ отборът на ОД МВР – Смолян ще бъде награден от директора на ОД МВР – Смолян – старши комисар Николай Димов за успешното им представяне в националното състезание.

СмолянБГвести. нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини