Титулярното място за шеф на Образованието в Хасково остава овакантено

Нито един от тримата кандидати за шеф на Регионалното управление на образованието в Хасково, които се класираха на втория етап на конкурса за мястото, не стигна до финалната права. Единият от тях Али Байрямали не се е явил, а другите двама не са се справили със задачите на теста.

Това съобщиха официално от МОН след запитване на Haskovo.net за резултатите от конкурса, които не бяха оповестени публично две седмици след протичането му. От Министерството обясниха, че забавянето е дошло заради отсъствието на министър Красимир Вълчев от страната, а според процедурите той трябва да разпише документацията.

В крайна сметка от МОН уточниха, че на 28 септември Димитър Цветков и Гергана Петрова са постигнали резултати на теста под определения от конкурсната комисия минимален резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал теста. Конкурсната процедура за назначаване на държавен служител на длъжност „началник на регионално управление на образованието“, РУО – Хасково, приключи без класиране, посочват от МОН.

Това означава, че ще бъде обявен нов конкурс за началническото място от Министерството на образованието и науката, кога обаче ще се случи все още не е ясно.

До избиране на титуляр начело на РУ в хасково остава като вр. и. д Красимира Джисова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    .ЛЕОН ДАНИЕЛ
    35 -1
    17:24, 10 окт 2017
    Резултата показва че и тези които кандидатстват за начални на просветата не са достатъчно просветени за такава длъжност пълна скръб на фона на загиваща държава и това ми било интелигенция
  • 2
    Ма
    Манков
    31 -4
    19:03, 10 окт 2017
    Гербаджийската кадрова тактика - когато не можем да пробутаме нашия човек като победител в "конкурса", отменяме този конкурс или казваме, че никой не е успял... После потъваме в мълчание да се забрави - така до новия напън...Просто и ясно, зле прикрито!
  • 3
    Бм
    БМТК
    3 -5
    21:28, 10 окт 2017
    Интересно, защо в Хасково имаме такива умни изпитни комисии, а останалите не ни бива за техните тестове? Да назначат съставилият теста, така и така той ще да е най, най!
  • 4
    Ра
    Разочарован
    10 -5
    21:47, 10 окт 2017
    Временен шеф на РУО /означава 100% зависим от ГЕРБ/ следва ->временно И.Д.Директори /зависи от шефа на РУО/ следва-> назначени учители /зависими от В.И.Д.Директор/. Извод!!! - Трябва да си от ГЕРБ!!! ДА АМА НЕ!!!!!!!!!!
  • 5
    As
    asko
    4 -2
    09:27, 11 окт 2017
    Така наречените "социалисти" се справят много бързо с конкурси, най-вече за Директори. Проверете конкурсите извършени по време на едногодишния мандат на г-н Орешарски. Тяхната единствена мисъл е "наше момче (момиче)"
  • 6
    Ве
    вещ
    3 -1
    10:39, 11 окт 2017
    Нищо, тя Гергана Петрова на гербаджийската вечеринка в подкрепа на Делян Добрев, беше много активна, следващия път ще мине теста.
  • 7
    Со
    Соня
    1 0
    10:16, 12 окт 2017
    Що така? Орешарски бързо, бързо си назначи хората.

Още новини

Последни новини