Община Димитровград пак с етикет за иновации и добро управление

Община Димитровград отново е получила Етикет за иновации и добро управление на местно ниво, информират днес от пресслужбата ѝ. Наградата се дава на местната администрация за 4-ти път.

Етикетът се връчва за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики, допълват от кметството.

Наградата е на база проучени политики в общините и анкета сред гражданите, подготвена от от независими експерти. Следи се за изпълнение на принципите, сред които честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност и др.

Предстои официална церемония по връчване на Етикета, която ще се състои на16 октомври по време на годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    какво
    1 0
    08:57, 13 окт 2017
    Какво добро управление. Навсякъде герберско управление и си раздават награди. Колко простащина има в тази община. Вземете секретарката и ще ви стане ясно за много неща. Първо е без никакъв опит и си няма понятие за много неща. Нали е съпруга на един нотариус и трябва да е тя. Д. Дончева е избрана без конкурс за директор на дирекция за инвестиционни дейности. Няма проектантска правоспособност и не знае език и проектите са гола вода. Каквото се представи това се и одобрява. Вземете строителния отдел. Всички са без необходимото образование. Има трактористи, от хранително- вкусовата промишленост, има дърводелци, има и конфликт на интереси при гл. архитект. Щом това е еталон на добро управление на един кмет излъгал с фалшивата си диплома цяла България, какво да кажем за останалите общини. Те ще са още по-зле. Като гледаме всичко цъфти и връзва. Кмета си оправя далаверките. Погледнете какви смешни проекти се изпълняват напоследък. Какво самочувствие се демонстрира, но без покритие. Простащина и сеири. Докога!
Последни новини